Wpis z mikrobloga

Chciałbym tak widzieć te wszystkie serwisy: wsensie, wsensie24, wiesci24, newsweb, wtemacie, wtemacie24, wdupie, wdupie24, etc. jak na załączonym obrazku.

Niestety. Sprawa jest o wiele, wiele poważniejsza. Jeśli w porę rząd nie zacznie przeciwdziałać, to czeka nas rozmontowanie społeczeństwa i podziały dotąd nie spotykane. Absolutne rozbicie kraju i piekielne niebezpieczeństwo w razie W.

Zaraz przylecą małolaty: Ty tak na poważnie xD xD hehehe?

Tak, ja na poważnie, bo rozumiem skalę zagrożenia, które zaczęło nadciągać nieprawdopodobnie szybko. Ta zaraza nagle zaczęła się rozkręcać do niebywałych rozmiarów. Tak jakby już wkrótce coś bardzo złego miało się wydarzyć. Te serwisy będą służyły później także do wysyłania fałszywych wiadomości w razie konfliktu, błędnie (celowo oczywiście) identyfikując zagrożenie, informując ludzi o bardzo poważnych sprawach (tak jak propagandowe ulotki przy powstaniach, które zrzucał agresor podszywając się pod swoich - rzekome decyzje dowódców, itd.). Tutaj będzie podobnie, ale będą mieszali ludziom kierunki, spojrzenie, zrobią sieczkę i doprowadzą do dezorientacji i paniki, będą namawiali do sabotażu, etc. Te serwisy są tworzone oprócz tego, że na bieżąco sieją guvnonewsy mające siać agresję i nienawiści, to w późniejszym czasie posłużą do czego innego.

Nie możemy pozwolić im się zagnieździć w polskiej sieci, w tym tutaj, na Wykopie. Ale widać, że jest przyzwolenie, nabijają sobie "punkciki", Wykop daje im ogromną moc do pozycjonowania. Nie, że współudział, ale niech administracja ma na uwadze. Wszystko wybite już wysoko, poindeksowane. "Fałszywa Marka" już się buduje. Wkrótce czego nie będziecie szukali przy określonych frazach, które już są przygotowywane, to traficie na te serwisy. A tam będą "łączniki" i wzajemne uwiarygadnianie. Nie może dojść do rozpoznawalności, do zaufania wobec nich, a to na razie próbują zrobić skupiając wokół siebie radykałów.

#polska #ukraina #rosja #ruskapropaganda #4konserwy #neuropa #polityka
world - Chciałbym tak widzieć te wszystkie serwisy: wsensie, wsensie24, wiesci24, new...

źródło: comment_jFNCYzoqflaGTTTJoJJLyfmUZICZNUdh.jpg

Pobierz
  • 11
Tak, ja na poważnie, bo rozumiem skalę zagrożenia, które zaczęło nadciągać nieprawdopodobnie szybko.

@world: No chyba nie rozumiesz, jeśli coś cię zaniepokoiło dopiero teraz, a nie widziałeś od lat istniejących różnich dzienników narodowych, wolna-polska i innego szajsu, O imperium medialnym ojca Rydzyka (programowo antyzachodnym) i nie stroniących od powtarzania rosyjskiej propagandy pisowskich mediach nie wspominając.

Ale wiesci24 faktycznie mi sie nie podobają. Siedzę w środowisku opozycyjnym i nie mam pojęcia, co
@world: mamy wolność słowa i 1000-krotnie pisałem że możesz z paroma osobami założyć portal który będzie wyłapywał fake newsy, albo śledził ruską propagandę. Np. działalność Reya z którym nie zgadzam się we wszystkich sprawach, daje spojrzenie z innej perspektywy na wiele spraw - bo poświęcając swój czas dochodzi do wniosków i wzajemnych powiązań do których ja nie doszedłbym nigdy bo musiałbym zmarnować wiele czasu. Każdy ma prawo do weryfikowania informacji z
@world: Z tego co widze, to tylko ja to zauważyłem a mianowicie. Kojarzysz ostatnią aferę z zablokowaniem 300 prawicowych fanpage? Jak nie to wpisz w Google.

Wiesz o tym, że te 300 fanpage należało do jednej osoby? Część zostałą już odblokowana, wszystkie te fanpage promują newsy z tych stron które podesłałeś, należą do jednej osoby, max dwóch. Tworzą różne serwisy tego typu i promują to na swoich fanpage, bo gdzie indziej
@januszniepije: Udostępniają te same newsy z tych samych portali. Na tych fanpage jest spam z portali niezlomni.com, polskaracja.com wrealu24.pl newsweb.pl. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Poza tym w artykułach pojawiły się screeny administratora, który pokazał powiadomienia o cofnięciu publikacji jego stron ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widać, że te powiadomienia są do jednego konta.