Wpis z mikrobloga

Miry komputerowe, prosta sprawa, ale jestem noobem w temacie routerów. I w ogóle.

Kupiłem na nowe mieszkanie 2 lata temu takie coś, na szybkości w jakimś Auchan czy gdzieś za 60zł:

http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/wireless_routers_n300/br-6428ns/

Od września zmieniam dostawcę internetu, bez szaleństw tylko 25mb i pomyślałem, że to dobry czas na zmianę routera. Co 1h zrywa połączenie, mam wrażenie że internet jest dość niestabilny.

Czy to tylko moje wymysły, czy to rzeczywiście guwno jest? I od jakiej ceny rozpoczyna się sensowny sprzęt? 150zł?

#komputery #router #kiciochpyta

Edimax:

• To guwno jest 65.2% (15)
  • Ujdzie w tłoku 13.0% (3)
  • Pewnie coś źle skonfigurowane masz debilu 21.7% (5)

Oddanych głosów: 23

• 13
@niggerinthebox: @Andrzejek13: tak tak, TP-Link za 150zł nie da rady, to bez sensu, musisz mieć przynajmniej Fritz Boxa bo nikt nie będzie cię szanował.
Najśmieszniejsze jest to, że każda, absolutnie każda rzecz, ma gdzieś jakieś forum zrzeszające hobbystów. Szukałem kiedyś latarki. Tzw. czołówki. Na jeden wyjazd z namiotem na 3 dni. Konkretnie to googlałem gdzie jest jakaś marketowa promocja, żeby zamiast 23zł zapłacić coś bliżej 10. Okazuje się, że latarki
@worldmaster: zazwyczaj dzialaja gorzej i jesli nie miales lepszego routera to po prostu nie widzisz roznicy
tansze routery o wiele czescie sie wieszaja maja wyzszy ping mniejszy zasieg mjiej opcji konfiguracji itp
zdarzaja sie oczywiscie wyjatki ale zazwyczaj placac za router wiecej mozemy liczyc na to ze bedzie bardziej niezawodny