Aktywne Wpisy

ElMurano +42
Ale wy jesteście odklejeni XD Pewnie to są drony szpiegujące chinoli, którzy aby nie było na nich zrobili też taki sam teatrzyk u siebie i tyle XD żadni kosmici wy autystyczni odklejeńcy co się tylko nie potrzebnie nakręcacie XDDDDDDDD Beka z was na maksa
#ufo
#ufo

Nicky23 +19
Dobra a teraz bez kitu kto się przyzna że widział jakieś #ufo na własne oczy XD ja widziałem światełka i sobie zapie*dalały z nieprawdopodobną prędkością po niebie ale nikomu o tym nie mówiłem bo i tak mnie mają za zjebanego XD

Cześć. Mam pytanie co do dekoratorów. Nie wiem czy do końca rozumiem i mam pewien problem mam nadzieję, że uda mi się go rozwiązać.
Mam dekorator
public class HamDecorator : PizzaDecorator
{
public HamDecorator(Pizza pizza) :
base(pizza)
{
}
public override double CalculateCost()
{
return base.CalculateCost() + 4.15;
}
public override string GetName()
{
return base.GetName() + ", Ham";
}
}
I jest on klasą. Tylko w mojej aplikacji mam mnóstwo składników (składników takich jak mąka, rodzynki, słonecznik etc.; program do "piekarni" i zależy mi na swobodnym dodawaniu nowych składników) i chcę mieć możliwość tworzenia gotowych produktów(np. chleb orkiszowy) z poszczególnych składników. I stąd moje pytanie czy jeśli chcę użyć Dekoratorów to muszę definiować każdy składnik jako nową klasę np. SunflowerDecorator i trzymać się ich na sztywno bez możliwości dodawania przez użytkownika? Czy może jest możliwość "dynamicznego" przekazywania poprzez jakąś listę tak, żeby np: w GetName można było użyć stringa pobranego z kontrolki? Mam nadzieję, że dość jasno jest to przedstawione. Z góry dzięki za odpowiedź i dopiero się uczę, także nie hejtujcie za dużo :D
@LeopoldStuff: Nieee, chodzi mi o to żeby tworzyć chlebek bądź inną bułkę tylko tutaj masz klasę HamDecorator i czy ja muszę na sztywno(w programie poprzez kod, a nie aplikację użytkownika) wprowadzać np. SunFlowerDecorator, RaisinsDecorator etc. czy mogę to robić "dynamicznie" bez potrzeby wprowadzania tylu klas?
Utwórz sobie ogolny dekorator z polami name i cost które będą przekazywane w konstruktorze i jak użytkownik gdzieś tam w polach sobie wpisze nazwę skladnika i cenę i zatwierdzi to wtedy utworzysz nowy obiekt tego ogólnego dekoratora z przekazanym w konstruktorze nazwa i cena. Ta nazwa i cena w konstruktorze ma być przypisana do pół w
interface Food {
public double CalculateCost();
public String GetName();
public boolean IsTasty();
}
class Chicken : Food {
public double CalculateCost() {
return 4.0;
}
public string GetName() { return "Chicken"; }
public boolean IsTasty() { return true; } //Everyone loves chicken!
@Yahoo_ Dzięki wielkie Panowie naprawde :) jutro sobie obczaję na spokojnie ale naprawde jestem wdzięczny za waszą pomoc :)
Composite