Wpis z mikrobloga

@Freakz: Tak wlasnie zrobilem prawdopodobnie kolego ( ͡º ͜ʖ͡º) Jako taniec. I jako muzyke. To z dobrych 8 lat temu bylo i kumpel, który mnie "wprowadził" mi tłumaczył róznice miedzy hardstyle i jumpstyle ale w sumie to bardzej chyba ufam Tobie niz jemu i jestem sklonny stwierdzić, że #!$%@?ł xD
  • Odpowiedz
@Niewiemja: Oohoho, 8 lat temu Hardstyle był inny niż teraz, właściwie jak każdy gatunek muzyczny. One ewoluują bardzo szybko i to bardzo duży kawał czasu...
Jumpstyle jest starszy, zazwyczaj składa się ze zwykłego kicka, czasem lekko zdistortowanego, ja mawiam, że jest taki " bębnowy " ciut wolniejszy niż hardstyle bo jakieś 145 BPM. Linia basowa albo nie istnieje albo jest w niezmiennej intonacji.

Natomiast w Hard Dance tempo wynosi zazwyczaj
  • Odpowiedz
@Nedrav: Ja osobiście nie zaliczam Hardstyle do EDM, dla mnie to coś innego. A EDM kojarzy mi się tylko i wyłącznie z komercją, tandetą i Bigroom house ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Freakz: EDM - elektroniczna muzyka "taneczna" czyli w tą definicje wpisuje się hardstyle. Co do bigroomu, to jest jeszcze sporo fajnych innych gatunków np future house, techno, future bass. Nie trzeba się ograniczać do dużych pokoi.
  • Odpowiedz
@Nedrav: To prawda, wpisuję się. Ale ja nie zaliczam tego, bo póki co nie jest zdominowany przez komercję :3 Jasne, lubię House (z dziesiątkami jego podgatunków)
  • Odpowiedz