Ok... mam getha zainstalowane na koparce bo tak kazali tutaj, mam na koncie ciapke ETH (wg etherchain.org). Zainstalowałem sobie Exodusa jako mój wallet.
Jak umieścić na nim świeżo wykopane środki? Powinienem to chyba zrobić z konsoli getha?
Odpaliłem some konsolę w folderze getha, wykonałem "geth" bo myślałem że wejdę sobie do geth'owego shella by wykonać eth.sendTransaction, ale zamiast tego przez ponad godzinę się "syncował" więc przerwałem.
@unster: Z własnego doświadczenia i czytania na temat bibliotek do Eth (web3j czy ethereumj) to jednak synchro może być konieczne. Może. Poczekaj tu jeszcze, pogooglaj.
@unster ustawiasz to wszystko jakbys mial hangar koparek. Na pare maszyn wystarczy portfel na myetherwallet, pool np ethermine i claymore. 15 minut roboty. No chyba ze chcesz miec super security, wtedy sie baw.
@unster geth musi sie zsynchronizowac, bo inaczej nic nie zrobisz. Moze pojsc w godzine, czasem zejdzie tydzien. Takie uroki portfela lokalnego. A i musi byc zsynchronizowany przed kazda transakcja
@unster jak nie masz tam duzo to imo olej i kop na nowy portfel. Bedziesz czekal do usranej smierci na pelne synchro, bo to ladne pare gb, a sciaga sie baaardzo wolno.
@unster myetherwallet jest spoko do malych kwot. W miedzyczasie mozesz sobie robic sync exodusa i po jakims czasie miec porzadny portfel, ale na domowym kompie, nie na koparce
@OddychajSwiadomie: no i żeby ogarnąć xD żeby teraz odzyskać tą kasę muszę sychronizować tego getha; w między czasie podmienie wallet na myetherwallet a na pc domowym ogarnę sobie exodusa i jak dobiję się do getha - zrobię przelew na exodusa?
Ok... mam getha zainstalowane na koparce bo tak kazali tutaj, mam na koncie ciapke ETH (wg etherchain.org). Zainstalowałem sobie Exodusa jako mój wallet.
Jak umieścić na nim świeżo wykopane środki? Powinienem to chyba zrobić z konsoli getha?
Źle to robię? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zarezerwuj sobie na to z 15GB miejsca.
Ale nie jestem pewien co mówię, mam nadzieję, że ktoś wyprostuje.
Czyli... jak już pociągnę to wszystko, to normalnie konsola mi się odpali i dalej jak pisałem eth.sendTransaction?
Inna sprawa... jest sens zmieniać tego getha na inny wallet?
Ale geth to nie jest wallet tylko node Eth czy jakoś tak. Wallet to jest MyEtherWallet.
A i musi byc zsynchronizowany przed kazda transakcja