Wpis z mikrobloga

@tfuj_pszyjaciel: ja pracuje tu 3 tygodnie, wcześniej już próbowali rozmawiać z tym januszem ale spróbuje jeszcze raz zapytać jak to ma wyglądać. A kojarzy ktoś czy powinienem mieć normalnie płatne 7-15 jeżeli w tych godzinach jestem w trakcie jazdy? Mam umowe o pracę jak coś. Gorzej jeżeli janusz powie, że o 7 mam być już na budowie, raczej nie mam na to kontrargumentu. A w necie znalazłem sprzeczne informacje na ten
@jednakenergetyk: Jeśli w umowie masz pracę od 7-15 to w tych godzinach jak jesteś nawet pasażerem to płaci normalnie. Jeżeli wyjedziesz o 5 rano to nie nalezy Ci się nic za stracone 2h jazdy i po 15 też powrót się nie liczy. U mnie była ostatnio inba o te dojazdy i powroty i powiedziałem że więcej nie pojade w delegacje jak mi nie zapłacą za stracony czas podczas podrózy. Należy Ci
. U mnie była ostatnio inba o te dojazdy i powroty i powiedziałem że więcej nie pojade w delegacje jak mi nie zapłacą za stracony czas podc

@tfuj_pszyjaciel: na umowie nie mam godzin pracy a jedynie, że norma dobowa to 8h, ale zawsze pracujemy 7-15 także nie wiem czy to się zalicza.
@jednakenergetyk: U mnie inne sekcje, które jadą na budowy na cały tydzień maja tzw. dzień dojazdowy/ zjazdowy. Wiec nie ważne w jakich godzinach mają dojazd niepłatny. O ile to jest dojazd krótki bo jeśli dłuższy 5-6h to muszą go pokryć nadgodzinami żeby wyrobić te 40h...(,) Także praktyk jest dużo żeby nikomu przypadkiem nie zapłacić za siedzenie w aucie.