Wpis z mikrobloga

@kry24: wnuki bewnie będą przeżywały dużo lepsze rajdy niż my. Tylko pomyśl już w 2020 nagroda za blok to tylko 6.25 BTC a w 2024 tylko 3.125 BTC a dalej to już kosmos. W ostatnim roku wydobycia nagroda to uwaga! 1 Satoshi.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Niesamowite. Ja coś czytałam w zeszłym roku, że jeżeli dołączyć do społeczności bitcoin właśnie wtedy, to wbrew pozorom wciąż jesteś "early adopter". I to by się zgadzało. Za 100 lat w tym mogą być niebywałe pieniądze.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Bardziej odnoszono się do stadium rozwoju bitcoina i jego wieku. Ja pamiętam przyszedł taki jeden dzień, kiedy o tym myślałam i w pełni do mnie dotarło, czym jest ta technologia i jakie możliwości oferuje. Ja jestem przekonana, że Bitcoin będzie pełnił rolę środka o ogromnej wartości, umożliwiającego lokowanie bogactwa w obrębie środowiska cyfrowego, gdzie zaufanie nie jest skonsolidowane i budowane na jednym stricte państwowym bądź korporacyjnym mechanizmie.
  • Odpowiedz
gdzie zaufanie nie jest skonsolidowane i budowane na jednym stricte państwowym bądź korporacyjnym mechanizmie

@mampytanieotak: jedno tylko zastrzeżenie. Nie będzie czegoś takiego jak rządy. Będzie coś na kształt władz lokalnych. Nigdy więcej rządów.
  • Odpowiedz