Wpis z mikrobloga

Dobra powiem wam już bo zostaliście #nowoczesnapl #platformaobywatelska i #neuropa ZAORANI przez...

P O T Ę Ż N E G O Jarosława XD

XD to jest projekt poselski to po pierwsze. Ta ustawa nigdy nie miała przejść, miała wyciągnąć znowu opozycję na ulice, ze swoimi debilnymi hasłami "wyrwiemy wam władzę", "kaczyński umrzyj" przez co opozycja za każdym taki razem traci poparcie - na przykład "ustawa o niewpuszczaniu mediów do sejmu" przeciwko której tak PON. protestował okazała się jakimś pobocznym pomysłem na podstronie sejmu - efekt? .N jebła w dół jak hohoho, sam pucz mównicy ich zarżnął do poziomu progu wyborczego z poziomu poparcia większego niż PO. A tak w ogóle tu chodzi o to żeby PAD skierował ustawę do TK gdzie TK ją odrzuci a PiS powie że państwo działa prawidłowo bo po to jest TK i prezydent na straży prawa żeby w Polsce działało zgodnie z konstytucją, posłowie nie są od tego żeby oceniać czy coś jest zgodne z konstytucją po to jest TK. Jeszcze potem będą jechać po niej jak to faktycznie jest zła ale oni nie będą jak PO projektów poselskich czy społecznych kilować na wejściu.

XD TADAM TADAM: PO #!$%@? bo znowu zrobili z siebie pajaców zanim projekt przeszedł ścieżkę legislacyjną i wyciągnęli BEZ SENSU TYSIĄCE LUDZI NA ULICĘ XD To jest majstersztyk, to jest rozgrywanie opozycji jak dzieciaki. A Kaczyński specjalnie podgrzał sytuacje swoją wypowiedzią w sejmie aż PON. z nerwów zaczął szarpaniny. A najlepsze że ci protestujący właśnie w tylu miejscach w Polsce pójdą głosować na PiS który ich wysłucha, nie to co PO która odrzucała na starcie wszystko (np protest przeciwko 6 latkom).

XD PiS ma tak zajebistą agencję PRową że jak kiedyś będę prezesem banku to na pewno ich zatrudnie

#4konserwy wołam, też ogólnie #polska i #bekazlewactwa #polityka
  • 20
  • Odpowiedz
unieważnią wybory

@whiteglove: XD tak i najadą Niemcy i Francję zaraz potem jak szeregowy poseł Kaczyński sam zmieni ustrój państwa i utworzy pierwsze międzygalaktyczne imperium i zostanie Imperkaczorem
  • Odpowiedz
to jest rozgrywanie opozycji jak dzieciaki

@wysprzeglik: tak się tylko zastanawiam czy z Kaczyńskiego taki strateg i ma powsadznych sabotażystów w tych wszystkich KODach i innych bzdurach czy może opozycja jest naprawdę tak ułomna. Przecież to co robią zniechęca chyba wszystkich normalnych ludzi i mało kto będzie popierał ich przy kolejnych protestach, czego by nie dotyczyły.
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: tak mówi opozycja a jeżeli TK zaopiniuje że to jest niezgodne z konstytucją to będzie można mówić że TK działa w porządku :D

czy z Kaczyńskiego taki strateg i ma powsadznych sabotażystów w tych wszystkich KODach i innych bzdurach czy może opozycja jest naprawdę tak ułomna

@xetrov: jestem zdania że oba czynniki występują jednocześnie
  • Odpowiedz
@wysprzeglik ty się śmiejesz, a my właśnie zmieniamy się w drugą Białoruś. Ale ważne, że lewaków boli dupa, nie? Co z tego, że stodoła mi płonie, ważne, że sąsiadowi też, prawda?
  • Odpowiedz
@wysprzeglik: ciekawa koncepcja, ale trochę się nie trzyma kupy: pomijasz kilka szczegółów, np. nieregulaminowe uchwalenie ustawy, zdecydowane głosy ludzi związanych z PiSem, którzy idą na całość http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22114545,czlonek-trybunalu-stanu-w-tvp-info-opozycja-to-zorganizowana.html#MT2
histeria Kaczyńskiego, która jest PRową klęską

To jest zbyt gwałtowny ruch, zbyt zdecydowana, że teraz trochę ciężko się będzie wycofać. Takie moje zdanie. Z podwyżki paliwowej się wycofano szybko i bezboleśnie, nie zanosi by tak łatwo można było się z tego wycofać.

Dlaczego Duda
  • Odpowiedz
@ajuto00: no właśnie ta gwałtowność działań opozycji jest efektem gwałtowności "wprowadzania" ustawy. Jeżeli naprawdę chcieliby ją wprowadzić to nie robiliby tego w zrywie bez przegadania i pomyślenia, uspokojenia "widowni" oraz opozycji. Robią wszystko żeby podnieść napięcie ale tak żeby wina za to spadła na opozycję.

Szukali i znaleźli jakieś petardy od PR:

http://www.rp.pl/Rzad-PiS/160329696-FT-Polski-rzad-szuka-agencji-PR-w-Londynie.html#ap-1
  • Odpowiedz
@ajuto00: a no i wydaje mi się że te działania o których mówisz to też zasłona dymna żeby opozycja się nie połapała XD Jak PAD skieruje do TK to w ciągu miesiąca PON. spadnie z poparciem poniżej progu i na miejscu Kaczyńskiego ogłosiłbym przedterminowe wybory XD PiS 75%, Kukiz 15% Korwin 4,99%
  • Odpowiedz
używanie zwrotu "wszyscy wiedzą" jest tanie i słabe. Wszyscy przecież wiedzą że jesteś głupi.

@wysprzeglik: No ale to co, TK nie został przejęty przez PiS? Myślałem, że i PiSowcy i niePiSowcy tak myślą... o_O
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: who cares? Wcześniej był przejęty przez PO. Ot, normalna rzecz. Na koniec dnia obywatelowi chodzi o to żeby działało dobrze a czy to jest PO, PiS, SLD... Jakie to ma znaczenie
  • Odpowiedz
@wysprzeglik: #!$%@?, szacunek ;) specjalnie dodałem sobie ten wpis do zakładek, żeby do niego powrócić. Piękne rozegranie a jeszcze ładniejsza analiza i co najważniejsze - trafna. Szkoda, że nasi obywatele nie potrafią tak szeroko spojrzeć na problem ;P
  • Odpowiedz
XD TADAM TADAM: PO #!$%@? bo znowu zrobili z siebie pajaców zanim projekt przeszedł ścieżkę legislacyjną i wyciągnęli BEZ SENSU TYSIĄCE LUDZI NA ULICĘ XD To jest majstersztyk, to jest rozgrywanie opozycji jak dzieciaki.

@wysprzeglik: No i jednak ludzie na ulicy smakują teraz smak delikatnego zwycięstwa, są wzmocnieni, bo jednak ich upór przełożył się na częściowe zwycięstwo i w dodatku prezydent przyznał im rację, zapędy Ziobra zostały skrytykowane przez prezydenta z
  • Odpowiedz
@ajuto00: ale spójrz, PiS właśnie zyskał nadzorcę któremu (jeszcze bardziej) ufa kraj. Ludzie którzy protestowali się cieszą bo prezydent ich poparł - co nie zdarzyło się przez 8 lat rządów PO, właściwie nigdy w Polsce nie mieliśmy takiej sytuacji - w kraju zapanował szok oraz konsternacja: jak to? Rząd nas słucha? Teraz kolej na PiS który będzie mówił "tak, ustawa nie była najlepsza, mamy dużo uwag do procesu legislacyjnego, dziękujemy obywatelom
  • Odpowiedz
@wysprzeglik: nie wiem, czy konsolidacja opozycji, jaka miała miejsce była warta tej zasłony dymnej - sporo ludzi, którzy nie byli zainteresowani w ogóle polityką, co jest bardzo dobre dla rządu teraz poczuli zagrożenie i będą bliżej przyglądać się sytuacji w kraju... a na manifestacjach było sporo młodych ludzi, to nie było samo postsolidarnościowe kodziarstwo
  • Odpowiedz