Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam, czy "goście od ulotek", w przeważającej większości myślą, że aby nie denerwować zbytnio tych z dolnych pięter i ostatnich (bo na pewno inni od ulotek tam do nich dzwonią) wybierają kogoś bliżej środka i wybierają akurat mnie.

Jeżeli do innych dzwonili by z taką samą częstotliwością to by znaczyło, że skrzynkę zawaloną miał bym cała a tak nie jest.

Roznosi ktoś tu ulotki? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rzeczywiście omijacie tych z dołu i z góry.

Ostatnio mam domofon nie z guziczkami tylko cyferkami i strzałkami, więc domniemam, że jedynki nie wypada wybrać parę kliknięć w górę i wypadam ja ;)

I tym sposobem nie chcąc nikogo denerwować zwiększa się prawdopodobieństwo denerwowania kogoś ze środka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#statystyka ulotkarza #rozkminy #ulotki
  • 7
ja zawsze biorę od ładnych dziewczyn, przy okazji smyram je po palcach.

@HumanTorch: hahah, co prawda pisałem akurat o ulotkach roznoszonych po blokach, ale ciekawa strategia.

Ja prawie zawsze biorę ulotki od babć, kobiet(chyba, ze im z pyska źle patrzy) i nawet facetów(ale juz jak im tylko dobrze z pyska patrzy), i nawet (nie wiem dlaczego :P ) nie chcąć ich urazić wyrzucam to do kosza dalej aby nie widzieli (
@LowcaG: widocznie często jesteś w domu. mają pewnie rejonizację więc wydaję mi się że po 100 takich przejazdach są w stanie zapamiętać . Miałem ten sam problem, bo zawsze odbierałem. Teraz już nie mam :D
Więc na Twoje pytanie odpowiadam : tak zapisują w pamięci dzięki powtarzalności. Jeśli stanowi to dla Ciebie problem, nie odbieraj domofonu jeśli się nikogo nie spodziewasz .
Jeśli stanowi to dla Ciebie problem, nie odbieraj domofonu jeśli się nikogo nie spodziewasz .

@plantagenet: eee nie stanowi to dla mnie problemu bardziej statystycznie, psychologicznie mnie to intryguje, no ale mówisz, że zapamiętują..hm..
No a domofon raczej odbieram bo w sumie nigdy nie wiadomo kto ciekawy przyjdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@LowcaG: Wyszukaj jak to tak cie intryguję, jaka część mózgu odpowiada za zapamiętywanie, i co robili ludzie np. Cyceron czy Demostenes aby zapamiętać swoje przemówienie w epoce bez elektroniki. Następnie zobacz co na ten temat ma do powiedzenia najnowsza nauka. Mnie osobiście to zaskoczyło.