Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem robie apke chat + websockets + node.js i chce zrobić listę użytkowników, zna ktoś dobry przykład jak dobrze to zrobić, chodzi o to ,że ,że mam prompt na cliencie i podaję imię i zwraca mi w tablicy imiona na cliencie. Na stacku nic koonkretnego nie znalazłem ;/
#webdev
  • 7
@mirekk090090: tak na moje, to aktualizacja frontendu zależy już od konkretnego frameworka frontendowego...
A tak w ogóle to ciężko zrozumieć o co właściwie chodzi autorowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może rozpisz na jakimś przykładzie, albo (serio!) dorysuj obrazki, bo na razie wygląda na to taki problem, że oczekujesz gotowego "skryptu", zamiast składać rozwiązanie składające się z małych ale abstrakcyjnych problemów (dla zapewne 99% z których rozwiązania można
@ppawel: @chapak: chodzi mi właśnie o to ,że na evencie connection dodaje do tablicy imie z klienta, powiedzmy 4 karty otwarte czyli mam na serwerze w tablicy 4 imiona i w zależności od zamknięcia konkretnej karty w przeglądarce chce aby mi usunęło mi z tablicy imie z tej sesji/karty na serwerze. Kombinowałem z przypisaniem id, ale wtedy po usunięciu w tablicy zmienia się kolejność, kurcze nie wiem jak to ugryźć