Aktywne Wpisy
emissary +132
KRZYSZTOF_DZONG_UN +247
Mam wrażenie, że wykopki coś słabo dziś kibicują mmmarysi, dlatego podbijam pulę.
Jak mmmmarysia zdobędzie dziś zloty medal, to usuwam konto.
#oswiadczenie #paryz2024 #bojowkamariiandrejczyk #ladnapani #mecz #polska
Jak mmmmarysia zdobędzie dziś zloty medal, to usuwam konto.
#oswiadczenie #paryz2024 #bojowkamariiandrejczyk #ladnapani #mecz #polska
Chciałbym podzielić się z wami moją krótką pracą dotyczącą wyżej wymienionych twierdz ISIS na terytorium Syrii.
Co to jest ?
Otóż jest to miasto,miasteczko,wioska lub baza wojskowa/lotnicza która stanowi swego rodzaju barierę ponieważ jest to bardzo silnie broniony teren przez wojska Kalifatu. W momencie upadku takiej twierdzy , upada cały teren wokół niej. Najczęściej takie obiekty stanowią ogromną bazę surowcową dla ISIS i po utracie jej , wojska Baghdadiego muszą wycofać się do silniej bronionej innej bazy. Ktoś zaraz zapyta czy to jakaś nowa taktyka ISIS ? Nie , takie twierdze obserwowaliśmy jak upadały od 2015 roku a teraz przedstawię kilka przykładów i w kogo ręce wpadły.
SDF/YPG ----------> Manbij,Al-Shadadi
SAA ---------------> Deir Hafir,Al-Khasfah,Jirah Airbase,Maskanah,Resafa,Palmira,Arak,T3 Airbase
TFSA ----------------> Jarabulus,Al-Bab,Dabiq
O tych wszystkich terenach mówiono że są to silnie bronione punkty czytaj. twierdze ISIS, a gdy padły, to w ciągu kilku dni/tygodni padały wszystkie tereny Kalifatu wokół tych obiektów.
Jakie jeszcze twierdze ISIS się ostały ?
Na mapie zaznaczyłem białymi kropkami owe obiekty które jak upadną to sobie głupi ryj rozwalą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lista:
1.Uqayribat [Prowincje:Hama,Homs]
2.(Od dołu):Al-Sukhnah,Al-Taybah,Al-Kawm,Al-Kadir [Prowincje:Homs,Hama,Aleppo,Rakka]
3.(Od lewej):Skrzyżowanie na granicy prowincji Rakka-Deir ez Zor,Maadan,Al-Tibni [Prowincje:Rakka,Deir ez Zor]
4.Al-Shoula [Prowincja Deir ez Zor]
5.T2 Airbase [j.w]
6.Miasto Deir ez Zor [j.w]
7.Al-Mayadin - Stolica Państwa Islamskiego.[j.w]
8.Al-Bukamal [j.w]
9.Al-Busayrah [j.w]
Reszta Twierdz ISIS w Syrii + Libanie
1.Liban:Rejon miasta Arsal
2.Yarmouk Camp - Damaszek
3.Teren przy wzgórzach Golan [Prowincje:Quneitra,Daraa]
4.Ar-Rakka
P.S: Wieczorem przygotuje materiał o twierdzach ISIS w Iraku.
#syria #syriadyskusja #syriafaq #ruskiagentcontent
taguj #gruparatowaniapoziomu
Zapomniałem jeszcze dodać dwóch obszarów które tutaj wrzucę:
10.Al Suwar [Prowincje
Quality, szkoda tylko że przez zalew politycznego spamu wyplusowanego przez niektórych osobników trafiłem na ten wpis dopiero na szóstej stronie gorących :/