Wpis z mikrobloga

• 165
Jarosław Kaczyński pokazał po co mu jest reforma sądów. On już wie kto zamordował. On już wie kto jest zdrajcą. I to wystarczy.

"Oni tam gdzie stalo Zomo" czy "Najgorszy Sort" to jest nic przy tym, co powiedział dzisiaj.

Podejrzewam, że do tych których powinno to trafić niestety nie trafi... i to jest najbardziej przykre.

Nic... na dzis koniec.

Good night, and good luck.

#neuropa #polityka #sejm
  • 13
Przecież wielu dzisiejszych polityków przede wszystkim opozycji, to potomkowie komunistycznych służb, uprzykrzających w różny sposób życie normalnych ludzi.

@rwL_: yyy co? Już zaczęliście pisać historię na nowo? Większość ma korzenie w KORze, Solidarności i w przeciwieństwie do najjaśniejszego lidera jedynej słusznej partii płaciło za to cenę w PRLu.
@Kamill: 1. Andrzej Rzepliński, wybrany na sędziego Trybunału Konstytucyjnego z poparcia PO, kandydat PO na stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich w 2005 r., do 1981 należał do PZPR. Pod koniec lat 70. II sekretarz POP PZPR w Instytucie Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji UW.
2. Tomasz Nowak, poseł PO był 1 marca 1989 r. zarejestrowany przez SB z Konina jako kontakt operacyjny, ps. “Aktor”. Pozyskany do sprawy o krypt. “Pegaz” (“zagadnienie” – kultura
@Kamill: A Solidarność to dla mnie śmiecie, rzecz jasna. Jako związek zawodowy i jako "wybawiciel" od ustroju komunistycznego.
I dlaczego zakładasz od razu lemingu, że jestem za PiSem? Wszystkie partie to dla mnie ten sam śmietnik, poza Wolność, Kukiz15, Razem i może troszeczkę Nowoczesną, tak z braku laku.
przede wszystkim opozycji

@rwL_: nie mój drogi, tak jest na wszystkich frontach. W PiS masz tylu samo byłych komuchów, potomków komuchów jak i w innych partiach.
Drugą kwestia jest, ze za komunych większość była "komuchami" czy tego chciała czy nie. I rozpoznać takiego chcącego na smyczy a kogoś radzącego sobie z realiami jest ciężko. Wymaga to obiektywizmu i empatii. Osób szukające haka nie podejrzewam o te cechy.

Żadnej ze stron żeby
@Naxster: Oczywiście, że nie.Przeczytaj mój wpis po tej liście PZPR'owców z PO. Ci z PiSu są jeszcze gorsi, bo krzczą o dekomunizacji, a mają byłych komunistów we własnej partii.
@Goofas: I co z tego, że sądy umorzyły albo wydały wyroki pozytywne dla posłów? XDDD Przecież to było za rządów PO człowieku XD Nie ma to jak powołowyać się na autorytet sprawiedliwości przy polskim sądownictwie. Gościu, weź się nie kompromituj.
Oczywiście przy Bonim pominąłeś fakt, że przez lata kłamał, że nie należał do SB XD
Zresztą to nieistotne. Jakbyś był człowiekiem rozumnym, to byś wbił sobie do tego pustego łba, że
@Goofas: A najbardziej żałosne jest to, że na mojej liście jest ponad 20, a ty odniosłeś się do 11. Co wciąż nie zmienia faktu, że tymi komunistycznymi instytucjami nie jest jedynie PZPR i SB XD