Wpis z mikrobloga

Mirki w jakich miejscowościach polecacie nocleg aby była to dobra miejscówka wypadowa w tatry (pieszo oraz rowerem)? Ostatnio byłem w Gliczarowie i była lipa pod tym względem, za daleko i trzeba było się przebijać przez Zakopane.
#podroze #gory #tatry
  • 10
@tomkkoo: nie spałem nigdy w Kuźnicach, nie wiem nawet czy tam są noclegi jakieś więc nie pomogę w tej kwestii. Jeżeli jest tam gdzie spać to spoko bo wychodzisz z chaty i w zasadzie jesteś na szlaku, nie latasz busem, samochodem, nie przebijasz się przez Zakopane...

Pytałeś o miejscowości poza Zakopanem więc ja ze swojej strony rzucam Murzasichlami. Co prawda z buta trzeba kawałek gnać, żeby dojść do jakiegoś szlaku, zwłaszcza
@tomkkoo a ja już się nauczyłem że nie warto szukać poza zakopcem chyba że chcesz chodzic po zachodnich to wtedy Kościelisko. Jesli chodzi o zakopane to polecam szukać noclegu najbliżej dworca. Na ulicy brzozowej za plotem dworca jest sporo noclegów. Bylem w tamtym roku i jade w tym. Plus jest tak ze wychodzisz rano, za minute jesteś na dworcu i jedziesz busem na jakikolwiek szlak ci sie podoba. No chyba ze na