Pytanie od Janusza: Po 1.08. moje bitcoiny w "portfelu papierowym" zamienią się na dwa różne bitcoiny tak (1BTCv.1 i 1BTCv.2)? Czy trzeba jakieś magiczne tricki uskutecznić?
@miluvzkittenz: oj nie wiem. Ja z offline walletów nie korzystam. Kiedyś trochę (już nazwy nie pamiętam), a potem blockchain. Obecnie tylko alty na giełdzie. Musiałbyś zrobić własny research.
Po 1.08. moje bitcoiny w "portfelu papierowym" zamienią się na dwa różne bitcoiny tak (1BTCv.1 i 1BTCv.2)? Czy trzeba jakieś magiczne tricki uskutecznić?
@Ironizer: Tak, ale jeżeli chcesz je wydać w v.1 (np w #bip148) a zarazem chcesz je sprzedać komuś innemu w łańcuchu innym, to musisz zrobić "coin split" bo inaczej każdy przelew wykonujesz na raz w każdym łańcuchu (lub też - jest możliwość że tak się stanie).
Pytanie od Janusza:
Po 1.08. moje bitcoiny w "portfelu papierowym" zamienią się na dwa różne bitcoiny tak (1BTCv.1 i 1BTCv.2)? Czy trzeba jakieś magiczne tricki uskutecznić?
http://bitcoin.pl/wiadomosci/techniczne/1441-1-sierpnia-bitcoinowa-rewolucja-lub-ewolucja
Tu pisali o dwóch BTC.
Dziękuję, polecisz jakiś offline wallet?
@Ironizer: Tak, ale jeżeli chcesz je wydać w v.1 (np w #bip148) a zarazem chcesz je sprzedać komuś innemu w łańcuchu innym, to musisz zrobić "coin split" bo inaczej każdy przelew wykonujesz na raz w każdym łańcuchu (lub też - jest możliwość że tak się stanie).
@segwitguy: Ok, dzięki. Splitem będę się interesować później, na razie chciałem się zabezpieczyć czy czegoś nie trzeba zrobić przed całą akcją.