Aktywne Wpisy
concordxxx +11
Miał ktoś z was problem z gówniarzami jeżdżącymi na motokrosach po waszym waszym podwórku? Przejeżdżają codziennie kilka razy jakieś 10-15 metrów. Mieszkam na wsi w zacisznej okolicy gdzie są raptem 3 domy i to pierdzenie staje się już mega irytujące... Powiedzmy że ten przejazd przez moje (a raczej moich rodziców) podwórko jest dla nich skrótem bo mają do przejechanie te 500-1000 metrów mniej i zapewne to jest jedną z przyczyn (ale też
ZenonBis +7
Potrzebuję pomysłów na przestępstwa bez ofiar karane więzieniem (produkcja narkotyków odpada, pochopnie obiecałem rodzicom, że tego robić nie będę)
Specjalnie po ponad miesiącu przerwałem medytację aby zaobserwować czy dalej będą towarzyszyć mi jej efekty - moja ciekawość nie zna granic, nawet kosztem siebie ;)
Otóż parę dni przerwy i tracimy niemalże wszystko co zdołaliśmy osiągnąć. To niestety smutna prawda, ale z tym jest również jak ze wszystkim w życiu. Przestając jeździć na rowerze wychodzimy z wprawy, chociaż nawet po wielu latach nigdy tego nie zapomnimy. Robiąc przerwę w chodzeniu na siłownię szybko zaczniemy "maleć" a nasza forma zanikać, jest to błyskawiczny proces porównując do tego którym tą formę zdobyliśmy. Analogia ta służy zobrazowaniu, że medytacja jest niczym innym jak treningiem mięśni, a konkretnie "mięśnia umysłowego". Na siłowni robimy ciągle te same ćwiczenia, podczas medytacji również. W długotrwałej perspektywie przyniosą znaczące korzyści, ale ich podtrzymywanie również wymaga wysiłku tak samo jak ich zdobycie.
Przerwa wynikająca z prokrastynacji, lenistwa cofa nas bardzo daleko. W moim przypadku, gdy dziś znów zacząłem to poczułem się jakoby było to co najmniej 2 tygodnie. Z medytacją trzeba się zżyć jak chociażby z codziennym piciem kawy czy paleniem papierosa. Tych którzy jeszcze nie mieli styczności z treningiem umysłu to zapewniam, że potrafi to po pewnym czasie być równie przyjemne co wymienione wcześniej czynności.
#freakz #freakzmedytuje #medytacja #nadtag
Tutaj także ciekawy wpis kolegi:
https://www.wykop.pl/wpis/24529921/hej-moze-kogos-zainteresuje-a-moze-nie-ogolnie-pol/
Oczywiście służę pomocą jak i inni spod tagu #medytacja ^^