Wpis z mikrobloga

Hej. Chcę napisać dla znajomych stronę www ich firmy produkującej różne części mechaniczne. Strona nie ma mieć żadnej zaawansowanej logiki oprócz wyświetlania poszczególnych kategorii produktów plus jakieś "O nas", Kontakt, Mapa etc. Jakieś podstawowe ficzery. No i fajnie żeby nie wyglądała jak projekt na informatyce z LO '05.
Myślałem napisać im to w bootstrapie ale przy okazji trafiłem na framework Material Design Bootstrap (mdbootstrap). Jak uważacie, nada się to? Jestem trochę początkujący i nie wiem czy się nie porywam z motyką ale z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nie pije szampana a co się nauczę to moje ;) Może ktoś ma do polecenia jakieś inne, sprawdzone, prostsze rozwiązania? Z góry dzięki za pomoc i rady dla zielonki ;) #webdev #webdesign
  • 7
@sradam: Nieładnie uczyć się na koszt klienta, ale przecież gdzieś trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od siebie dodam tylko, że jeśli firma ma naprawdę spory asortyment, to z czasem statyki mogą okazać się mało wygodne - będą musieli Cię wołać do każdej zmiany.

@sradam: Bierz Wordpressa. Z tego, co rozumiem, to nie dostarczysz im żadnego backoffice'a, czyli kręcisz bat na siebie - już zawsze będziesz im pomagał z zarządzaniem tą stroną :P
@Zergall: @JestemZSosnowca: @ppawel: @PolskiSwir345: aktualnie mają jakąś stronę zombie która serio wygląda jak z '99 i nie była zmieniana od lat więc o CR'y się nie martwię bo ew. Zmiana na rok dwa (asortyment stabilny). Słyszałem jedynie żeby się w WordPress nie pchać ale to tyle co słyszałem, argumentów nie pamiętam :/