Wpis z mikrobloga

@Mr_Aves: kurczę, gość ma naprawdę słabe rozkminy - zamiast podziwiać i się motywować to szuka drugiego dna. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Szczęścia potrzeba, owszem, ale również zależy z którego stopnia się startowało ten sezon. Bo ja na przykład dopiero z 17. W każdym razie gratuluję i dzięki za pokazanie, że można i nie jest to jednostkowy przypadek w naszym klanie. :)
@SzlachcicPolny: z krążków to jedynie
@Mr_Aves: gratulacje, ale napiszę kilka gorzkich słów - Dealerus to mój bardzo dobry znajomy i jest on jednym z najlepszych o ile nie najlepszym z graczy z jakimi przyszło mi wspólnie grać (na pewno najlepszym na CV) - to co robi w każdej bitwie to jest poziom ściśle turniejowy i mogą to potwierdzić np. @Slay72 @bidzej czy @Schroedinger73 . Mimo tego jego statystyki mogą za tym nie przemawiać bo zepsuł je
@Mr_Aves: @BadWood: Potwierdzam słowa BadWood. byDealerus to bardzo dobry gracz, miałem przyjemność grać z nim już kilkanaście bitew i radzi sobie bardzo, bardzo dobrze.
Pisze to przeciętny gracz - czyli ja - Sirens, niemniej jednak potrafię trafnie ocenić umiejętności poszczególnych graczy.
Ranga nie gra, ranga nie wskazuje na umiejętności, wskazuje raczej na samo-zaparcie lub trafianie do dobrych drużyn. Samemu nie da się wygrać meczu bez odpowiedniego wsparcia teamu.
I nie
@FightMaker: No faktycznie tak to wygląda (,) Fakt, Dealerus to dobry gracz. Trafiłem go kilkanaście razy na rankedach i robił swoją robotę, temu nie zaprzeczam.

Nie ukrywam, że niszczycielami nie potrafię grać :D No chyba że mówimy o kanonierkach typu Akizuki. Większość gier zdobywałem/broniłem capy i świeciłem przeciwnika. Jako priorytet obierałem topienie desek, i innego wnerwiającego dziadostwa (Pancerniki zasadniczo ignorowałem, niech sobie pływają). Czyli dokładnie robiłem to
@Mr_Aves: "To carry" znaczy nosić w związku z tym w tej grze ma to takie znaczenie, że nie musisz być czołową postacią swojej drużyny pod względem uszkodzeń czy zatopień. Chodzi bardziej o ciągnięcie swojej drużyny wspieranie pancerników np. przez odwracanie uwagi kiedy walczą z innym bb'kiem 1v1, wystarczy że np przeciwnik pokaże Twojemu pancernikowi burtę, albo straci pewność siebie i zacznie odwrót z Twojego powodu i już "robisz carry" czasami musisz