Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +896
Dzięki potężnemu Mirkowi @Strzalka który przyłapał Izunie na lotnisku, mamy piękne widowisko zmęczonej życiem piramidziary po "wakacjach", wykopki co wy żeście jej zrobili xD
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
Ustrojstwo +164
Podczas jednego z ksenofobicznych patroli w Środzie Wielkopolskiej można zobaczyć nacjola z koszulką "Combat 18". To neo-nazistowska organizacja terrorystyczna biorąca swoją nazwę od inicjałów Adolfa Hitlera (pierwsza i ósma litera alfabetu), odpowiedzialna za grożby, podpalenia i morderstwa.Kiedyś takie polackie bojówki zabijały Żydów np w Jedwabnem. #polacy #nazisci #zydzi
Planuję ostatnio przeprowadzkę z dala od dotychczasowego życia. Coraz częściej myślę o BB. Spędziłem tam miesiąc w wynajętym pokoju, głównie korzystając ze szlaków turystcznych, rzadziej z miasta. Jeszcze mi siedzi w głowie widok ze stoku Dębowiec. Mam kilka pytań do tubylców:
- Za co cenisz najbardziej to miasto.
- Czym sie wyróżnia na tle innych, w których byłeś.
- W jakim zawodzie pracujesz.
- Czy wg. Ciebie BB to dobre miejsce, by zacząć życie od początku.
Jestem instruktorem tenisa i pływania, oraz mogę pracować jako nauczyciel w szkole podstawowej. Mam spore doświadczenie w pracy w gastronomi. Z tego co się orientuję w tym mieście są warunki na rozwój w tych dziedzinach sportu. I ostatnie pytanie: Czy warto ryzykować?
1. Rodzina, ludzie, okolica,
2. Nie takie duże, ale wystarczające miasto. Super ludzie, znajomi.
3. Konsultant SAP, na razie nie w BB :)
4. Tak.
Sportu tu sporo, ale jeszcze miejsce jest.
1)Spokój, przyroda, blisko do Czech, na Słowację, do Austrii, do Włoch - do Czeskich/Słowackich autostrad połączonych z resztą Europy mam ~1h.
2)Bez własnego samochodu jest ciężko. Słaba komunikacja ale jednocześnie mała skala: po mieście wygodnie przemieszczać się pieszo/na rowerze(chociaż często jest pod górkę). Bardzo dużo dobrych i bardzo dobrych aut.
3)To skomplikowane;)
4)Tak ale rynek jest specyficzny i konkurencyjny. Bardzo niskie bezrobocie, awaryjną pracę przy maszynie dostaniesz od ręki, ale jeśli mówisz po Włosku/Portugalsku/Niemiecku dostaniesz pracę w księgowości;) IT też jakieś tam istnieje. Możesz nawet pracować jako kierowca testowy dla Fiata i Abarth:)
Ale żeby zarobić większe pieniądze musisz mieć
Cenię Bielsko przede wszystkim za to jakie jest. A jest piękne i w pięknej okolicy. Nie przytłacza. Wszędzie blisko - w beskidy blisko, w tatry blisko(2.5h) nad jeziora blisko (międzybrodzkie, zywieckie, goczałkowickie). Do tego na dosyć małym obszarze dostępność usług, sklepów (liczne galerie - sfera, gemini, sarni stok), kina(w tym studyjne), teatr polski, teatr lalek, masa klimatycznych knjap i dobrych restauracji. Terenów zielonych nie będę Ci reklamował bo poznałeś. Do
@Fordanser: za nic szczególnego