Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +147
W Polsce jak w lesie kurla, nie w Polsce jak w chlewie obsranym gownem xD.
#niemcy
- pensja minimalna 12.41 euro na godzinę (x168 godzin daje 2080 euro brutto, czyli 1532 euro 6541 zł)
- zarobki kierowcy autobusy w dużym mieście 3800 euro brutto ( 2511 euro netto, czyli 10720 zł)
- zarobki specjalisty od it/finansów w korpo 6000 euro brutto (3700 euro netto czyli 15800 zł)
- zarobki lekarza po specjalizacji
#niemcy
- pensja minimalna 12.41 euro na godzinę (x168 godzin daje 2080 euro brutto, czyli 1532 euro 6541 zł)
- zarobki kierowcy autobusy w dużym mieście 3800 euro brutto ( 2511 euro netto, czyli 10720 zł)
- zarobki specjalisty od it/finansów w korpo 6000 euro brutto (3700 euro netto czyli 15800 zł)
- zarobki lekarza po specjalizacji
Gogoli90 +365
Cześć, potrzebuję kilku odpowiedzi do ankiety związanej z moją pracą magisterską. Dlatego dla motywacji #rozdajo .Wygrana osoba zgarnia 100zł BLIKIEM.
Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro . Dodatkowo proszę wszystkich plusujących o wypełnienie tej ankiety. Losowanie w piątek (17.05) o 20:00
Link do ankiety: https://forms.gle/8pU3c3EJypK4F7yc7
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
Losowanie jednej osoby z plusujących ten wpis przez mirko.pro . Dodatkowo proszę wszystkich plusujących o wypełnienie tej ankiety. Losowanie w piątek (17.05) o 20:00
Link do ankiety: https://forms.gle/8pU3c3EJypK4F7yc7
#rozdajo #ankieta #studia #magisterka #studbaza #pracadyplomowa
Rzeczywiście mam się czym martwić?
#uszczelkapodglowica #polo #mechanikasamochodowa
lol
@Bjorn_Skurvensen nie jestem za bardzo zorientowany, ale szybko wygooglałem, że objawami jest masło pod korkiem oleju i nierówna praca silnika,szczególnie na zimno. Na razie nic takiego nie zauważyłem. Oby nic nie było bo przejechałem tym samochodem 50k km i żądnych większych usterek w nim nie było.
@bodzi_dzwunik: no pojeździj jeszcze trochę i sprawdzaj codziennie przez jakiś okres płyn w zborniczku, olej etc i pracę silnika
A czy uszczelka poszła do krainy wiecznych łowów zależy od tego ile jechałeś bez płynu i czy wyrzygało cały płyn naraz czy raczej leciał sobie ciurkiem i jeszcze trochę go było zanim wyleciał.
Bez płynu silnik momentalnie się nagrzewa do kilkuset stopni i żaden wiatrak nie pomoże, bo wiatrak chłodzi chłodnicę, a nie silnik.
Czyli płyn jeszcze był, nie jest tak źle na 5 km jazdy. Dobrze, że to diesel, nie nagrzewa się tak szybko jak benzyna. Mi kiedyś wywaliło cały płyn w ciągu sekund. Mechanicy po wymianie chłodnicy nie założyli obejmy na dolnym wężu :/ Na szczęście po kilkuset metrach się zatrzymałem i poskładałem wszystko do kupy.
Co to za autostrada
Dzisiaj odpaliłem zimny samochodów i przejechałem się kawałek. Chyba wszystko ok. Może mi się udało.