1. Kupuje wołowinę 1.5 i piwo 2. otwieram piwo 3. wypijam piwo 4. otwieram następne 5. pytam się #rozowypasek czy wołowina już gotowa 6. powtarzam punkty 2 do 5 do czasu aż gotowa 7. jem wołowinę popijając pozostałym piwem
@PrettyHotProgrammer: Zrob gulasz. Mięso w kostkę, na początku mocno podsmazasz, potem dusisz 2h, dolewając wody, tak żeby sos powoli gęstniał. Na koniec dodaj mielonego kminku, soli, pieprzu i paprykę mieloną.
1. Do rondla wlewasz odrobinę oleju lub oliwy. 2. Na rozgrzany olej dajesz pół małej drobno pokrojonej cebuli, czekasz aż zacznie się rumienić. 3. Pokrojoną w kostkę wołowinę wrzucasz do rondla i drewnianą łyżka wymieszasz z cebulą, żeby cebula się nie przypaliła. 4,76. Drobno kroisz lub potrzesz 2 - 3 ząbki czosnku i wrzucasz do rondla. 5. Sól i pieprz do smaku. 6. Dusisz
@PrettyHotProgrammer: po pierwsze kup dobrą wołowinę, a nie jakięś truchło ktore żujesz cały dzień i smakuje jak podeszwa. Wtedy wystarczy sól z pieprzem do przyprawienia.
#gotujzwykopem
Ja najbardziej lubię gulasz. Smażona rzadko mi smakuje.
1. Kupuje wołowinę
1.5 i piwo
2. otwieram piwo
3. wypijam piwo
4. otwieram następne
5. pytam się #rozowypasek czy wołowina już gotowa
6. powtarzam punkty 2 do 5 do czasu aż gotowa
7. jem wołowinę popijając pozostałym piwem
protip: zawsze smakuje
Mój przepis, prosty jak drut :)
1. Do rondla wlewasz odrobinę oleju lub oliwy.
2. Na rozgrzany olej dajesz pół małej drobno pokrojonej cebuli, czekasz aż zacznie się rumienić.
3. Pokrojoną w kostkę wołowinę wrzucasz do rondla i drewnianą łyżka wymieszasz z cebulą, żeby cebula się nie przypaliła.
4,76. Drobno kroisz lub potrzesz 2 - 3 ząbki czosnku i wrzucasz do rondla.
5. Sól i pieprz do smaku.
6. Dusisz