Wpis z mikrobloga

Mirabelki pomocy!

Z miesiac temu bylam u fryzjera mialam robione refleksy rozjasniaczem niestety i moj fryzjer polecil mi zeby uzyla raz na tydzien jakies maski do wlosow. No i kupilam taka jak zalecil, uzylam ja raz z 2-3 tygodnie temu i od tamtej pory wlosy przetluszczaja sie doslowne dwa razy dziennie, rano umyje i wieczorem sa juz doslownie do mycia ( przed maska mylam co 2-3 dni ) a koncowki sa przesuszone.

Mozecie cos polecic? Szampon? Jakis zabieg? Cokolwiek bo tak to sie zyc nie da ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Na bank niedlugo zetne przesuszone koncowki znowu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#pokazkosmetyczke #rozowepaski #gorzkiezale #wlosy
  • 26
@Ulubiona: oczyść włosy szamponem "prostym" babydream albo facelle, ja używam np. Radicala i nie mam żadnych problemów z włosami. Nakładam maskę z biovaxa, taką czarną xD
Może spróbuj peelingu na skalp, żeby go oczyścić. Opcji jest milion pińcet.
@Ulubiona: Również mam bardzo cienkie włosy i wszystko je obciąża, gdy mam ochotę na maskę, to nakładam ją na mokre włosy, chodzę sobie z nią przez chwilę, a później myję jakimś delikatnym szamponem (najczęściej Babydream albo Alterra z papają). U mnie świetnie sprawdza się też olej kokosowy (ma właściwości przeciwgrzybicze, wiem, że dziewczyny używają go przy ŁZS), noszę go na głowie tak godzinkę-dwie, później dokładnie myję głowę i naprawdę efekt jest
@Ulubiona na problem z przetłuszczaniem (niewiele, ale jednak) pomógł mi szampon Planeta Organica, nie pamiętam nazwy, ale etykieta była zielona. Poza tym maski i odżywki nakładaj raczej od ucha w dół. Na końcówki polecam olej (ale sama musisz potestować, żeby wiedzieć, co działa najlepiej na twoich włosach), a jeśli z olejami się nie dogadasz, silikonowe serum, końcówkom nie powinno zaszkodzić, chyba że będzie mieć alkohol.
@Myrdzia: no oby się udało, bo jeśli nie, to tu wrócę i będę głośno krzyczała :>
Mam kręcone włosy i niestety jak to przy takich bywa- dość suche, więc głównie stawiam na głębokie nawilżenie i wygładzenie. Obecnie używam Blueberry Kallosa i działa jako tako, szału nie robi. Ale i tak lepiej niż ta słynna mleczna, która zrobiła mi totalną masakrę na głowie. Boję się więc przesadzić z wygładzającymi maskami, bo wszystkie,