Wpis z mikrobloga

@cibronka: Nie wiem jak wygląda trasa Szczecin-Koszalin ale od Zielonej Góry do Szczecina jedzie się przyjemnie, natomiast DK11 Od Poznania do Koszalian to katorga
  • Odpowiedz
@cibronka kolego jedź śmiało na Poznań, piłę. Trzymaj się drogi krajowej najlepiej. Proponuje trasę zrobić wieczorem - mniejszy ruch. Yanosik obowiązkowo bo na tej trasie masz trochę fotoradarów
  • Odpowiedz
@cibronka: S8 i A1 na pewno dużo większy komfort. Ale ostatnio jechałem zaznaczoną trasą z Poznania do Koszalina i było bez tragedii - zależy w jakich godzinach jedziesz, w czwartek zaczyna się długi weekend, a czasem można utknąć na 11 za combo pt: kilka tirów + kilka osób które boją się je wyprzedzać.
  • Odpowiedz
@cibronka: imo zdecydowanie trasa przez Poznań. jeszcze kilka lat temu bym odradzał, w Poznaniu traciło się spokojnie z godzinę, ale odkąd jest obwodnica, to jest ok
  • Odpowiedz
@cibronka: S8, A1 - żaden interes, bo od grudziądza masz głęboką wieś i wąskie trasy przez las. Owszem - można przycisnąć i bawić się w leśny odcinek specjalny, bo ruch niewielki, ale to komfortowe nie jest.
Akurat piszę siedząc w aucie DOKŁDNIE na tej trasie.

DK11 - masz średnią wieś przez całą trasę.

S3,DK6 - poza remontami do lubina najbardziej komfortowa trasa - cały czas krajówka albo S'ka. Nie wiem czy
  • Odpowiedz