Aktywne Wpisy
mamracjewieszotym +112
#olimpiada #igrzyska #religia #woke #neuropa #wojna #kryzyswartosci #smutek #francja #paryz2024 #bekazlewactwa Dajemy sobie chodzić po głowach. My - chrześcijanie. Smutne. Zapominamy, że Europa powstała i była silna dzięki tym fundamentom. Ja mogę z tym walczyć ale dzisiejsi ludzie już nie. Dlatego do nich nie pasuję, do tego clown world. Niechybnie
Hogataa26 +6
#paryz2024
Bawi jak się niektórzy zesrali o rzekomą Ostatnia Wieczerza i te śmieszne komentarze, że chlip chlip obraża chrześcijaństwa i brak szacunku, a przecież jak LGBT się szkaluje, to od razu płaczą i jest wielki problem xD
Tylko wiecie wykopki, LGBT jest notorycznie od wielu lat obrażane i szkalowane przez skrajnych prawych chrześcijan . W internecie, w życiu normalnym, w kościele, w tv, nawet pan prezydent potrafił publicznie to zrobic.
Bawi jak się niektórzy zesrali o rzekomą Ostatnia Wieczerza i te śmieszne komentarze, że chlip chlip obraża chrześcijaństwa i brak szacunku, a przecież jak LGBT się szkaluje, to od razu płaczą i jest wielki problem xD
Tylko wiecie wykopki, LGBT jest notorycznie od wielu lat obrażane i szkalowane przez skrajnych prawych chrześcijan . W internecie, w życiu normalnym, w kościele, w tv, nawet pan prezydent potrafił publicznie to zrobic.
- gender: bo ojciec kupował swojej córce LEGO Technic, a syna posłał na balet
- homoseksualizm: bo w TV pokazali film z dwoma kobietami mieszkającymi razem, a kilka razy w TV pokazali paradę
- in vitro: bo teraz brat ma siostrę
- antykoncepcja: bo rodzice nie mogliby zapewnić godnego życia szóstce swoich dzieci
- itd
Ale za to spotkałem wiele rodzin rozbitych i rozbijanych przez:
- alkohol
Dlaczego Kościół Katolicki, biskupi, media katolickie skupiają się tylko i wyłącznie na tych pierwszych "problemach"?
Dlaczego problem alkoholizmu jest tak marginalizowany? Nawet niektórzy księża mają problem z alkoholizmem.
Cisza, problem nie istnieje. Od czasu do czasu gdzieś tam coś się przewinie, ale to za mało. Nawet jakby uznać, że pierwsze "problemy" są rzeczywiście problemami wielkiej wagi, to i tak dotyczą one tylko jakiejś małej mniejszości.
A alkoholizm? Codziennie widzę naprutych facetów, którzy mają żony i dzieci - nie wiem czy wracają do domów. Nie wiem czy chciałbym aby wracali...
#bekazprawakow #religia i troszkę #bekazkatoli (szczególnie chodzi o duchownych)
@torunskizlodziej: no wlasnie nie - stad tez pytanie moje, jak i kolegi.
I odpowiedz prosze na moje drugie pytanie.
Komentarz usunięty przez autora
@agaja: od tego zaczęła się cała dyskusja. Już wiem dlaczego jej nie rozumiesz.
https://www.youtube.com/watch?v=VBYyMf76ooM
Jesli liczba osob, do ktorych docieraja forsowane prez nich informacje, jest podobna?
@torunskizlodziej: Zgłoś je do kurii.
I nie ma dyskusji, aby bylo inaczej, bez wzgledu na to, co Ty twierdzisz i ile razy to powtórzysz.
Tutaj problem polega na czyms innym, a swego rodzaju fenomen Rydzyka zdumiewa nie tylko Ciebie.
Ale jego nauczanie NIE JEST wykladnia Kosciola.
@torunskizlodziej:
A sierpień jako miesiąc trzeźwości ogłaszany co roku w Polsce!!! A krucjaty podpisywane przez członków Oazy Rodzin i nie tylko przez nich podpisywane... a modlitwy setek tysięcy babć na różańcach pół godziny przed mszą na 18.00 codziennie w każdym kościele... A domy Caritas i brata Alberta, które wydają jedzenie tym zniszczonym przez ten smutny nałóg jedzenie? Nie bredź!
Nie spotkałeś rodziny rozbitej bo:
- w Polsce gender nie zaszedł tak daleko jak w innych krajach, ale i tak gdyby twój ojciec nagle stwierdził że jest babą obciął se #!$%@? (operacja zmiany płci) i chodził w sukienkach uszminkowany to uwierz mi że spaliłbyś się ze wstydu
A może odniesiesz się do meritum i wytłumaczysz dlaczego prowincjał zakonu redemptorystów nie zabrał głosu w tej sprawie?
ale wytlumacz mi, co ja bagatelizuje?
Ty nie rozdzielasz pewnych spraw. To, ze Rydzyk jest samozwanczym przewodnikiem stada moherów, nie znaczy, ze ma do tego prawo.
A nie ma. I zaden Rydzyk nie zmieni tego, ze pijanstwo jest grzechem ani tego, ze wielu innych ksiezy i katolikow odwala swietna robote. Nie zgadzam sie na to, aby przez pryzmat czarnej owcy oceniani byli wszyscy.
Ospowiedzialnosc zbiorowa jest
@agaja: I Ty się jeszcze pytasz co bagatelizujesz? :)
Jakim samozwańczym? Jest realnym ich przewodnikiem za wiedzą i przyzwoleniem całej instytucji z władzami Rydzyka w szczególności. Rydzyk nie działa poza strukturą, nie jest niezależny. Jak Lemański albo Boniecki powiedzieli kilka słów, które się nie spodobały "na górze" to szybko zostali uciszeni. Nie rżnij głupa, Rydzyk głosi to co głosi bo Kościół mu na to pozwala. Takie tłumaczenie może i byłoby prawdziwe w przypadku Natanka, od którego się Kościół odciął. Od Rydzyka się nie tylko nie odcina ale
@Racjonalnie: aż się sobie dziwię, że odpowiadam, ale skąd możesz wiedzieć, że "coś wspomną i tyle", skoro nie chodzisz do kościoła? Skąd wnioskuję, że nie chodzisz? Właśnie na podstawie powyższego cytatu. Zawsze w
@Shatter: bo jest podobnie jak one legalnie dystrybuowanym środkiem psychoaktywnym. Środkiem stymulującym układ adrenergiczny, powodującym wyrzut dopaminy, oddziałującym na receptory serotoninowe, wywołującym uzależnienie i możliwym do przedawkowania.