@fajazdrowia: Po co? Półśrodki są bez sensu, jak kupować to już prawdziwego jet'a. I nie jakąś tandetną piankę tylko normalny model konstrukcyjny, np taki: link
@fajazdrowia: Raczej więcej niż 8x :) Tak czy inaczej posiadanie modelu z EDF czy Jet'a jest moim zdaniem bez sensu. Ale to jest moje osobiste zdanie i nie musisz się z nim zgadzać. Dla mnie takie modele powinny być duże i powinno się nimi latać jako modelami pokazowymi. Modele do codziennego latania to moim zdaniem szybowce i akrobatki.
@fajazdrowia: To lataj tak żeby nie rozbić (⌐͡■͜ʖ͡■), jest to wliczone ryzyko w ten sport. W zeszłym roku rozbiłem ExtręMX z Precision Aerobatics to wiem jak to boli (╯︵╰,)
@fajazdrowia: Nie, nie. Ten z dymem lata i ma się dobrze. Ale na moim "lotnisku" "lokalsi" mieli ból dupy, że im jest głośno więc on sobie lata rzadziej na lotnisku położonym 40km dalej :)
@fajazdrowia: Ja w tym roku głównie małym elektrykiem latam. Z rozbitej extry wziąłem graty i włożyłem do następnego Precision Aerobatics. A teraz jeszcze jakiś lekki szybowiec na wieczorne latanie wpadnie do kolekcji :)
A co do filmu LOL, myślałem, że w coś się na koniec wpasuje. Dla mnie osobiście formuła symulatora się wyczerpała. Jednak fizyka nie jest tak dopracowana jak potrzebuję do ćwiczenia nowych rzeczy. A w przypadku latania precyzyjnego brakuje
Tutaj masz dwa symulatory robione typowo pod RC. Moje zdanie jest takie, że pheonix jest lepszy dla helików, a realflight dla samolotów, ale i tak daleko im do przyzwoitej fizyki. W realflighcie po kilku godzinach dłubania udało mi się ustawić halówkę tak żeby latała podobnie do prawdziwej i w większości sytuacji tak się zachowywała, ale były też chwile gdzie lot miał niewiele wspólnego z rzeczywistością.
@fajazdrowia: wolę jednak wyjść na lotnisko i polatać w rzeczywistości ;) Ale może jak nie będzie pogody to rzucę okiem jak to się zachowuje. No i najważniejsze czy da się używać swojej aparatury do sterowania, bo klawiatura ani pad się do tego nie nadaje.
Musze se takiego kupić kiedyś
Półśrodki są bez sensu, jak kupować to już prawdziwego jet'a.
I nie jakąś tandetną piankę tylko normalny model konstrukcyjny, np taki: link
Dual wall tail pipe for 8-12kg turbine included
tylto to trochę 8x drożej wyjdzie razem niż edf
Tak czy inaczej posiadanie modelu z EDF czy Jet'a jest moim zdaniem bez sensu. Ale to jest moje osobiste zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.
Dla mnie takie modele powinny być duże i powinno się nimi latać jako modelami pokazowymi. Modele do codziennego latania to moim zdaniem szybowce i akrobatki.
A co do filmu LOL, myślałem, że w coś się na koniec wpasuje. Dla mnie osobiście formuła symulatora się wyczerpała. Jednak fizyka nie jest tak dopracowana jak potrzebuję do ćwiczenia nowych rzeczy. A w przypadku latania precyzyjnego brakuje
Tutaj masz dwa symulatory robione typowo pod RC.
Moje zdanie jest takie, że pheonix jest lepszy dla helików, a realflight dla samolotów, ale i tak daleko im do przyzwoitej fizyki. W realflighcie po kilku godzinach dłubania udało mi się ustawić halówkę tak żeby latała podobnie do prawdziwej i w większości sytuacji tak się zachowywała, ale były też chwile gdzie lot miał niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Ale może jak nie będzie pogody to rzucę okiem jak to się zachowuje. No i najważniejsze czy da się używać swojej aparatury do sterowania, bo klawiatura ani pad się do tego nie nadaje.
https://youtu.be/SskfCbqLMjo?t=6m12s