Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebuje porady. Kupiłem mieszkanie w starej kamienicy. I mam problem gdyż chcę zrobić kuchnie ale odpływ muszę zrobić ze spadkiem. Punkt połączenia z rurą zbiorczą wychodzi 15 cm poniżej kielicha. Sąsiad z dołu kazał mi #!$%@?ć gdyż wystarczyło skrócić rurę PCV i kielich by był nizej. Żaden hydraulik (było 4)nie chce się podjąć wwiercenia poniżej kielicha.
Jak rozwiązać ten problem?
Myślałem o uszczelnieniu miejsca wwiercenia jakimś klejem epoxydowym lub siatką i żywicą epoxydową
Miejsce zaznaczyłem na czerwono.
Dziękuję za pomoc.
#budujzwykopem #remontujzwykopem #hydraulika
Pobierz
źródło: comment_wmUoEOcPVaO95G7EyJh7GUBdVaadTL2A.jpg
  • 12
@ErroL: to co widzisz w tym "szybie rurowym" to jest przecież zwykła szara rura kanalizacyjna, z kielichem itd, trójnik do twego kibla i pewnie taka sama rura do góry.
Nie kombinuj jak koń pod górę z wierceniem kombinowaniem - skoro to się przecież normalnie rozbiera. Wyciągasz trójnik swój z tej rury (albo rozpiżdzasz go w cholerę i wymienisz na nowy, bo kosztuje to parę zł), wyciągasz tą rurę idącą w dół
Pobierz
źródło: comment_epPhN9X9j9gJxKuDk3OdWgy7ZJvzvMi6.jpg
@ErroL: dobrzy ludzie, prawilne mordeczki zapewne, na wspólną degustacje wina zawsze się zgodzili, i na wódkę zrzucili jak było po wypłacie zasiłków, a teraz to cholera wie jakie miastowe eleganciki się wprowadzą...