Wpis z mikrobloga

Przed nami już #5 odsłona konkursów, tym razem z tymi kończącymi się do niedzieli włącznie. Dzięki za udział w ostatniej ankiecie, społeczność nam się równo podzieliła na osoby oczekujące większej ilości konkursów oraz na te zadowolone z obecnego stanu rzeczy. Ze swojej strony postaram się więc w przyszłości informować o większej ilości rywalizacji, chociaż uprzedzam że oznacza to tym samym również nagrody o mniejszej wartości. Czas pokaże na ile taka formuła się sprawdzi.
Swoją drogą liczby wokół tego taga to prawdziwe Archiwum X: prawie 500 osób obserwujących taga i ponad 100 obserwujących mnie, a mimo to niespełna 70 głosów w ankiecie i po 30 plusów na post xD Wypok medżik ;)

https://www.facebook.com/BoschPolska/photos/a.353990678037537.1073741828.351967848239820/964198600350072/?type=3&theater
Termin zakończenia: 8 czerwca.
Nagroda za 1 miejsce: wkrętarka Bosch IXO V 06039A8020 i Bosch Glue Pen 06032A2020 (łącznie 338 zł)
Nagroda za 2 miejsce: wkrętarka Bosch IXO V 06039A8020 (186,60 zł)
Nagroda za 3 miejsce: Bosch Glue Pen 06032A2020 (151,40 zł)
Zadanie: Z okazji Dnia Dziecka przypomnij sobie ten czas i napisz czego z lat 90. brakuje Ci najbardziej.
Komentarz: panowie majsterkowicze, do dzieła. Nostalgiczno-wspominkowy konkurs to okazja do uzupełnienia zasobów elektronarzędzi, a zadanie faworyzuje niebieskiepaski w wieku już nie gimnazjalnym ;) Przestrzegam przed zanudzaniem – niech zgłoszenia mają „pazur” i faktycznie opowiadają o czymś mało januszowym ;) Na minus zdecydowanie frekwencja: ponad 300 osób w takim konkursie to już sporo…

http://explorekonkurs.pl/
Termin zakończenia: 8 czerwca.
Nagroda za 1 miejsce: SONY PS 4 Slim 1TB + DriveClub + Uncharted 4: Kres Złodzieja + Ratchet & Clank (1599 zł)
Nagroda za 2 miejsce: walizka podróżna Explore (360 zł)
Nagroda za 3 miejsce: głośnik bluetooth (50 zł)
Zadanie: opisz swoją najciekawszą przygodę z rybami.
Komentarz: Wiem, wiem, WTF motzno. Ale konsolę rozdajo! Także nawet jeśli czyjś ojciec nie jest fanatykiem wędkarstwa, warto podjąć wyzwanie :) A nawet jak noga się powinie to za kolejne 2 miejsca są całkiem sympatyczne i przydatne „pocieszałki”. Konkurencja nie powinna stanowić jakiegoś szczególnego problemu, tego typu konkursy są dość wątle promowane.

http://kobietamag.pl/konkurs-podaruj-mamie-okazji-matki-wyjatkowy-prezent-drukarke-marki-epson/
Termin zakończenia: 11 czerwca.
Nagroda: 2 drukarki Epsona, L310 i L382 (łącznie 1078 zł)
Zadanie: Wybierz jedną z trzech niżej wymienionych osobowości Twojej Mamy, a potem w maksymalnie w pięciu zdaniach napisz jak jeszcze inaczej mogłaby ona wykorzystać drukarkę w życiu codziennym.
Komentarz: ciągle biegacie za punktami ksero lub szarpiecie się z gównodrukarką za 200 zeta? Do dzieła. Zadanie naprawdę proste, bo ograniczone do 5 zdań, nie trzeba płodzić elaboratów. A do wygrania nie byle co, bo oba modele pracują na ogromnych pojemnikach z tuszem za śmieszne pieniądze. Organizator „damski” więc ja dla pewności puszczę zgłoszenie z danymi swojego różowego.

https://www.facebook.com/AlienwarePL/photos/a.1092428730864975.1073741828.1091722634268918/1319731368134709/?type=3&theater
Termin zakończenia: 11 czerwca (do 20:00!)
Nagroda: fotel gamingowy Nitro Concepts E220 Evo (873 zł)
Zadanie: Weź do ręki aparat, zrób odjechane zdjęcie swojego obecnego krzesła i napisz dlaczego to właśnie TY powinieneś zgarnąć tę wyjątkową nagrodę
Komentarz: tak, to konkurs fotograficzny ALE nie trzeba ruszać się z domu, obejdzie się bez lustrzanki, nagroda naprawdę na bogato, a „konkurencja”… cóż, na chwilę obecną to śmieszne 40-50 osób xD Kiedy podobny konkurs odpala Corsair czy inny Asus, zgłoszeń jest minimum 300 więc moim zdaniem to naprawdę świetna okazja. Wszystko zależy od pomysłu, a więc uruchomcie wyobraźnię i poczucie humoru ;)

Tak, to już niestety wszystko. Są lepsze i gorsze tygodnie, ten mimo wszystko nazwałbym typowym. Im bliżej sezonu wakacyjno-urlopowego tym więcej konkursów będzie się pojawiać, a do tego czasu cierpliwie czekajmy i cieszmy się z tego co już jest. Gdyby do niedzieli nagle pojawiło się coś jeszcze, na pewno będę wrzucał osobnym postem pod tagiem, a kolejna odsłona konkursów w sobotę, 10 czerwca. Powodzenia! :)

#konkursywilka
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jurgen: Nie pisz tak, bo nawet na trzecie miejsce się nie załapię.
Kiedyś wziałem udział w innym konkursie, w którym trzeba było opisać dalszą część tekstu i napisałem najlepszy tekst, ale nie doczytałem, że jest limit słów i dostałem nagrodę pocieszenia tylko xD
  • Odpowiedz