A zapytam, może się ktoś zetknął z podobnym problemem w Win 7 Pro 64 bit. 1. Użytkownik ma zapisane poświadczenia do udziału sieciowego w Panel sterowania\Menedżer poświadczeń i wszystko gra, udziały sieciowe montują/mapują się poprawnie itp. 2. Użytkownik ma ustawioną wymuszoną zmianę hasła do swojego konta co 30 dni 3. Po zmianie hasła zapamiętane poświadczenia sieciowe idą w kosmos i trzeba ustawiać na nowo.
Ktoś się spotkał z czymś takim i podzieli się ewentualnym rozwiązaniem? Mógłbym użyć net use ale chciałbym uniknąć podawania hasła w pliku wsadowym
@LosEvilos: ogarnąłem to jednak trochę inaczej Okazało się że można zarządzać poświadczeniami poprzez polecenie cmdkey Mały pliczek .bat przekonwertowany na .exe robi robotę ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
1. Użytkownik ma zapisane poświadczenia do udziału sieciowego w Panel sterowania\Menedżer poświadczeń i wszystko gra, udziały sieciowe montują/mapują się poprawnie itp.
2. Użytkownik ma ustawioną wymuszoną zmianę hasła do swojego konta co 30 dni
3. Po zmianie hasła zapamiętane poświadczenia sieciowe idą w kosmos i trzeba ustawiać na nowo.
Ktoś się spotkał z czymś takim i podzieli się ewentualnym rozwiązaniem?
Mógłbym użyć net use ale chciałbym uniknąć podawania hasła w pliku wsadowym
#windows7 #windows #informatyka
Okazało się że można zarządzać poświadczeniami poprzez polecenie cmdkey
Mały pliczek .bat przekonwertowany na .exe robi robotę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie to jedno polecenie
cmdkey /add:10.0.1.2 /user:username /pass:password
a konwertowałem tym http://www.f2ko.de/en/b2e.php