Straszny szajs te rowery miejskie w #poznan. Założyłem konto. Aplikacji sensownej z mapką rowerów brak. Na telefonie wchodzę na stronę z mapą, znajduję stację. Jeden rower, udało się. Taaa... roweru nie wypięło z elektrozamka. Dzwonię na infolinię, czy mi aby pieniędzy nie pobierze. Dotarłem do drugiej stacji. Jeden rower. Bierę. Taa... "brak takiego roweru w systemie".
Od środka komunikacji wymaga się jednak większej niezawodności. Chyba, że to ma być tylko forma rekreacji.
@persil91: dziwne, może coś z twoim telefonem nie halo, od tamtego roku regularnie korzystam z różnych miejsc i tylko raz miałem problem z odblokowaniem (telefon na infolinie pomógł), ale by mapka czegoś nie pokazywała to pierwsze słyszę :p
@ddaroo: mi telefon na infolinię nie pomógł. Babka próbowała odblokować, ale elektrozamek trzymał.
A co do mapki. Sorry, wyjaśniło się. Trzeba kliknąć na ikonę na dole apki (mało czytelne). A ja głupi wchodziłem w "znajdź rower", gdzie pokazało mi Garbary (a na drugiej pozycji Berlin)...
@persil91: u mnie było jeszcze lepiej ostatnio. Wyjmuje rower, który był w elektro zamku, a tam każe wpisać mi kod do ręcznej blokady ;D dodatkowo przez 5 min miałem ten rower niby wypożyczony. Poza tym co biorę jakiś rower to coś #!$%@? (hamulec,siodełko itd) - ludzie nie szanują ( ͡°ʖ̯͡°)
@persil91: no właśnie dlatego mnie dziwił twój problem :D
ja dzwoniłem jak miałem problem z wypięciem, nie chciał wyjść, mimo że info poszło że wypięty, wolałem się upewnić, że nie mam go na "koncie" ( ͡°͜ʖ͡°)
Dotarłem do drugiej stacji. Jeden rower. Bierę. Taa... "brak takiego roweru w systemie".
Od środka komunikacji wymaga się jednak większej niezawodności. Chyba, że to ma być tylko forma rekreacji.
A co do mapki. Sorry, wyjaśniło się. Trzeba kliknąć na ikonę na dole apki (mało czytelne). A ja głupi wchodziłem w "znajdź rower", gdzie pokazało mi Garbary (a na drugiej pozycji Berlin)...
ja dzwoniłem jak miałem problem z wypięciem, nie chciał wyjść, mimo że info poszło że wypięty, wolałem się upewnić, że nie mam go na "koncie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)