Aktywne Wpisy

masonios72 +31
Skumasz, że ten dzban nagrał 15-minutowy film o tym jak miesza wodę z cytryną i wrzuca do zamrażarki, żeby się zrobił z tego lód?
#ator
#ator
źródło: 2024-05-28_03h02_54
Pobierz
WezelGordyjski +92
Kończymy kolejny dzień ciężkiej służby na granicy. Nocna zmiana melduje się na posterunkach. Robimy wszystko co w naszej mocy, aby 🇵🇱 była bezpieczna!
źródło: temp_file4260798621164715425
Pobierz

Często na wykopie czytam o związkach które się nie udały, o kobietach które odchodzą nie wiadomo dlaczego, ale też o facetach którzy robią skok w bok, bo nudy, bo rutyna. Przecież miały wakacje, mieszkanie, pracę, seks fajnie im się żyło, więc czego im brakowało? Odpowiedź jest wręcz banalnie prosta, ale w dzisiejszych czasach lekko zapomniana. Związek nie opiera się na pieniądzach, seksie czy mieszkaniu. Opiera się na przyjaźni, to jest fundament każdego udanego związku i małżeństwa. Ta druga strona musi być Twoim najlepszym przyjacielem, Twoim kumplem. Nie ma być służącą, nie ma być sprzątaczką czy bankomatem, tylko przyjacielem. Macie się wspólnie śmiać, bawić i razem iść przez życie. Tylko to jest potrzebne żeby związek się udał. Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie bogatszy, ładniejszy, lepiej gotujący czy lepszy w łóżku - to jest wszystko proste, ale znaleźć dobrego przyjaciela, to jest dopiero sztuka. I z dobrym przyjacielem nie ma rutyny i monotonii, bo zawsze znajdziecie sobie coś do roboty ;)
Druga sprawa to też naturalna kolej związku. Każda kobieta chce małżeństwa, dzieci i rodziny. Jeżeli jesteście 3-4 lata razem i nic nie zmierza do tego żeby wasz związek sformalizować, żeby pomyśleć o dzieciach to wasz związek się rozpadnie. Nie można zjeść ciastko i mieć ciastko ;) Pamiętajcie o tym Mirki i Węgierki i miłego dnia ;)
@wiecejnizjednozwierze: Czyli, że bez małżeństwa nie da się stworzyć stałego związku?
Polemizowałbym bo znam kilka takich.
@biurwa: A tak w ogóle to po #!$%@? wam małżeństwa? Co to daje? Przy obecnej skali rozwodów małżeństwo jest gwarantem niczego. Więc co jest clue?
@Oczomyjka: problem polega na tym, że czasem w związku niby niczego nie brakuje, sielanka, wszystko wydaje się być OK, nikt na nic nie narzeka, a mimo to jedna czy druga strona decyduje się na skok w bok ryzykując tym, że powrotu już nie będzie (ja np. nauczony doświadczeniem nigdy nie daję drugiej szansy, choćbym emocjonalnie mocno był
@Oczomyjka: a było tak pięknie... to musiałeś #!$%@?ć opinie z dupy jako fakt.
Fragment o przyjaźnie mega prawdziwy, mega rozsądny, ale to później. Ehhh szkoda gadać
@wiecejnizjednozwierze: Tak, to właśnie twierdzisz. Albo właśnie dodałaś przypis, ze te które dziecka nie chcą są inaczej zbudowane biologicznie.
Albo po prostu tak sobie radośnie #!$%@?łaś od rzeczy
@Lysyn: wyrwałbyś, ale z gówniarami się nie zadawaj. Dla własnego świętego spokoju. Szukaj koleżanek w swoim wieku.
@Naxster: 1. O czym ty #!$%@?? 2. Umiesz czytac? Naprawdę nie mam zamiaru dyskutowac z dyslektykiem więc juz do mnie nie pisz, az sie dziwie czemu nie jestes u mnie na czarnej bo przeciez kojarzę jak robisz #!$%@? z logiki
moja notatka o tobie:
to cytat
Wiec nie mów mi słonko o dyslektykach i robieniu #!$%@? z logiki :)
A tu właśnie twierdzisz, że trzeba być odbiegającym od normy dziwactwem, bo biologicznie to każda chce dziecka :)
Nie napisalam o dziwactwach tylko o