Wpis z mikrobloga

@Ancro: imo za mało i za późno. Nie spodziewałem się tego aż tak szybko, ale ethereum przejął już tyle zwykłych transakcji i nowych zastosowań że nie da się tego zatrzymać. Bitcoin stracił monopol na efekt sieciowy.

Coś jak przesiadka z naszej klasy na facebooka.
@megaloxantha: Nie sadze. Wg mnie to co mowisz, ma zastosowanie tylko do ludzie obeznanych w krypto. A oni czesciej wyprowadzaja dzis kapital ze swiata krypto, niz go tu doprowadzaja.

Wciaz wiekszosc naplywu $$$ pochodzi od ludzi z zewnatrz, ktorzy dopiero co uslyszeli o BTC. Musi wiele wody uplynac, zanim ETH czy XRP osiagnie taka popularnosc w mass mediach.
@Ancro: Piszesz o pieniądzach, a mi chodzi o użycie. Cena w dłuższym okresie zależy tylko od użycia.
Im mocniejszy (%) będzie teraz krach ethereum tym lepiej. Każda bańka i krach to decentralizacja posiadaczy + mega reklama. To samo stało się z bitcoinem w 2013.

Technicznie to nawet w zwykłych transakcjach bitcoin jest całkowicie do tyłu, nawet zakładając wolne bloki - potwierdzenia kilka minut-2h vs kilkanaście sekund. Porównywalne z płaceniem kartą.

A