Aktywne Wpisy
Byłem na rozmowie o pracę teraz i wszystko fajnie, praca na jedną zmianę przy rozkręcaniu pojazdów na złomowisku, dojazd całkiem blisko bo w 40 minut rowerem dojadę. Na duży plus że umowa o pracę a nie zlecenia jak wszędzie w januszeksach xd
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
mirko_anonim +54
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo
1) wybulenia 200 PLN za trwające 5 minut badanie orzecznika (przecież widzę, że Pan widzi)
2) próby złożenia wniosku przez ePUAP gdzie uwaga na stronie urzędu znajduje się adnotacja:
Z uwagi na złożoność procesu wydania uprawnień do kierowania pojazdami dokonywanego drogą elektroniczną (wynikającą z obowiązujących przepisów prawa) zalecamy rozważenie osobistej wizyty w urzędzie w celu załatwienia sprawy
3) Stwierdzenia, że faktycznie nie przesadzili ze złożonością bo proces zakłada uwaga
- wypełnienie formularza papierowego i jego zeskanowanie do PDFa tak by miał mniej niż 400 kB
- dostarczenia fotki w wersji elektronicznej z uwaga zapisanymi w EXIFie informacjami: Imię i Nazwisko oraz nazwa i adres zakładu fotograficznego odpowiadającego za zrobienie zdjęcia (WTF?) źródło
- skanu orzeczenia lekarskiego
- zabrania oryginałów wszystkich dokumentów do urzędu podczas odbioru prawa jazdy
4) Stwierdzasz, że ePaństwo to mit i stoisz 30 minut w kolejce w urzędzie podczas tego czasu obsłużona jest jedna osoba
5) dowiadujesz się, że na nowe prawo jazdy poczekasz ponad miesiąc bo wprawdzie stan punktów karnych sobie możesz zobaczyć online, ale oni muszą sciągnąć dokumenty ze starostwa powiatowego które wydawało poprzednie prawko (odległość między urzędzami - 2 kilometry) co potrwa min. 2 tygodnie
eObywatel - buahahaha ;)
#polska #urzad #technologia #it #komputery
Kurde. Dziękuję Przyjacielu za przypomnienie.. dowód osobisty muszę wymienić.
Taktyk
http://di.com.pl/jak-zlozyc-wniosek-o-dowod-osobisty-przez-internet-oswajamy-e-administracje-56148
kogoś tam nieźle #!$%@?ło