Aktywne Wpisy
W nawiązaniu do:
https://wykop.pl/wpis/77576227/dejcie-mi-jakiegos-plusa-albo-slowko-na-otuche-bo-
Jakiś czas temu poprosiłem was o plusa albo słówko na otuchę, bo próbowałem zmusić się do zarejestrowania do psychologa celem diagnozy ADHD i choć dla większości z was zapewne przebieg takiej czynności jest łatwy (klik, wybrać się i gotowe), dla mnie jest to już trudniejsze - ale udało się, o czym za chwilę. Teraz czuję się w obowiązku rozliczyć z wami, jak wygląda aktualna sytuacja.
Tak,
https://wykop.pl/wpis/77576227/dejcie-mi-jakiegos-plusa-albo-slowko-na-otuche-bo-
Jakiś czas temu poprosiłem was o plusa albo słówko na otuchę, bo próbowałem zmusić się do zarejestrowania do psychologa celem diagnozy ADHD i choć dla większości z was zapewne przebieg takiej czynności jest łatwy (klik, wybrać się i gotowe), dla mnie jest to już trudniejsze - ale udało się, o czym za chwilę. Teraz czuję się w obowiązku rozliczyć z wami, jak wygląda aktualna sytuacja.
Tak,
kto waszym zdaniem zasługuje na miejsce i dlaczego #glupiewykopowezabawy #ankieta
Kto zasługuje na miejsce
- A 3.4% (6)
- B 39.1% (68)
- C 46.0% (80)
- D 11.5% (20)
I to, że osoby dorosłe i dzieci, które są transpłciowe, mają częstsze skłonności samobójcze to nie przez to, że są transpłciowe i chcą zmienić płeć, a przez to, że o wiele cześciej odczuwają nienawiść i dyskryminację od rodziny, społeczeństwa, szkoły, rówieśników, pracy itp. I dzieje się to również zanim zaczną upodabniać się do danej płci - kiedy nie mają odwagi/możliwości korekty. Podobnie z osobami LGB. Po co szerzysz fałszywe informacje?
http://www.wykop.pl/wpis/24110493/ja-p------e-nie-chce-zeby-moje-dzieci-zyly-w-takim/#comment-86392691 #lgbt #neuropa #dzieci #transplciowosc
Ja też nie potrafię się odnieść w 100% bo jestem także inter, ale mam dysforię. Jednak poczucie przynależności płciowej to nie jest rzecz którą da się wyuczyć, to jest po prostu budowa mózgu.
Idioci wyżej powinni przeczytać historię Davida Reimera. To się dzieje kiedy próbujesz zmusić kogoś do życia w niezgodzie ze swoją identyfikacją
@dmobe: Wiem, po prostu dawanie linka do badań i podsumowanie ich fałszywym i krzywdzącym stwierdzeniem to już dość wysoki stopień propagandy.
@falszywy_prosty_pasek: właśnie zdefiniowałaś oko.press
Abstrahując jednak od dzieci, jest ogromna liczba samobójstw wśród osób transgenderowych. Skoro pełnoletni ludzie nie potrafią sobie poradzić z jak to badania wymieniają "dyskryminacją, szykanowaniem itp" to tym bardziej nie róbmy tego dzieciom. Niech decydują same o sobie po osiągnięciu pełnoletności.
Także dalej podtrzymuje to co napisałem, robienie to dzieciom jest straszną krzywdą, nie ma badań potwierdzających że dla dzieci będzie lepiej jeśli się zmieni ich płeć wcześniej, ale to
@dzeksondzekson: to prawda, skłonności do prób samobójczych wśród osób transpłciowych są gigantyczne, z tym, że wśród tych, które nie tylko nie przeszły żadnej formy zmiany płci, ale zazwyczaj nie mają na to żadnych szans z uwagi na uwarunkowania materialne, prawne czy społeczne. I to jest straszne. A przekręcanie tego i wykorzystywanie śmierci tych osób przeciwko nim
@dzeksondzekson: znasz chociaż jeden taki przypadek? Co właściwie rozumiesz przez "zmienienie płci dzieciom"?
Transseksualnym dzieciom nie podaje się hormonów, tylko środki powstrzymujące dojrzewanie, żeby dać im trochę więcej czasu na zastanowienie się. Nie jest to w żaden sposób szkodliwe, nawet jeśli ostatecznie się rozmyśli.
W skrajnych przypadkach gdy dziecko odczuwa bardzo dużą dysforię i jest absolutnie pewne swojej płci słyszałem o przypadkach rozpoczęcia leczenia w wieku 16 lat, o ile ma wspierających rodziców, a to się
@dzeksondzekson: To nie jest żadne "robienie tego dzieciom". Dziecko odczuwa swoją tożsamość płciową, widzi jak zachowują się dziewczynki, chłopcy - rówieśnicy. Widzi jak zachowują się osoby dorosłe. I może się czuć nieszczęśliwe z powodu tego, że jest danej płci. Wtedy rodzice powinni iść do specjalisty - psychiatry dziecięcego, który przez długi okres powinien obserwować dziecko i dopiero wtedy wydawana jest opinia, czy dziecko jest transpłciowe - gdyż to nie jest jakiś wymysł rodziców, to są realne przypadki.
@Nataniel_PL:
I dziecko same z siebie to wyczuwa? To ciekawe. Jak to są realne przypadki, to jak mamy to mierzyć. Dziecku ciężko wytłumaczyć, że nie dostanie cukierka, a co dopiero że jest innej płci niż inne. Za to łatwo mu to wmówić, tak jak wróżki, świętego mikołaja, czy cokolwiek innego.
Dorośli ludzie potrafią wierzyć w różne dziwne rzeczy, pokroju tarota, jasnowidzenia, szklanej kuli, mediumizmu, albo że p-------y ich uspokajają. To dzieci miałyby nie być naiwne? Z jakiego niby powodu? Skoro poznają świat i chłoną wszystko co mu
@dzeksondzekson: Źle patrzysz na statystyki. To, że ktoś jest transpłciowy nie znaczy, że zmienił płeć, czy upodabniania się do danej płci.
@dzeksondzekson: Wielką krzywdą jest własnie nie robienie nic na ten temat. Rodzice nie
@dzeksondzekson: Tak. Ty nie odczuwałeś tego, że jesteś chłopcem mając te 7 lat - nie widziałeś swoich rówieśników, czy innych osób? Osoby transpłciowe czują się tak od dziecka.
Jeśli przez "transgenderyzm" jak to nazywasz rozumiemy zespół wrodzonej dezakceptacji płci fenotypowej, to jest to jak najbardziej stan medyczny, nie wiem czy można to nazwać chorobą, bo się na tym nie znam, ale mniejsza o nazwy.
Cieszę się, że to potwierdziłeś, ostatnio jeden krzykacz neuropy który ciągle wrzuca wpisy o tym że promowanie LGBT nie ma miejsca, bo to nie jest społeczność, co uznałem za nieprawdę i widzę że się nie myliłem.
@dzeksondzekson: Co do badań, zapraszam do np. badań neurobiologów - anatomia mózgu wpływa na tożsamość płciową:
Zhou, Jiang-Ning; Hofman, Michel A.; Gooren, Louis J. G.; Swaab, Dick F. . "A s-x difference in the human brain and its relation to transsexuality". Nature 378 (6552): 68–70. doi:10.1038/378068a0. PMID
To dodajcie do LGBTQI+ dodatkową literkę która o tym mówi, bo na razie jest transgender/transpłciowy a nie ma nic mowy o tym czy przed czy po zmianie płci. Inaczej będę to wrzucał do jednego worka, bo nie ma aż tak szczegółowych badań, a jeśli są to mnie
http://reddit.com/r/asktransgender/comments/6baxm8/parents_are_doubtful_keep_giving_me_science_to/dhl7u5f
Obejrzałem ten materiał, gośc mówi ze zmienił płeć na żeńska, odciął sobie nawet penisa wiec to nie jest osoba pokroju caitlyn jenner i dopiero interesując sie psychologia zrozumiał ze to była wina jego babci która go przebierała a potem jakis wujek molestował.
@artpop: @Nataniel_PL: obejrzyjcie materiał ktory jest niżej