Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +122
1. Hello Android Weekly Update 3
Trzecia część serii zbierającej co tydzień kilka ciekawych artykułów związanych z androidem.
2. Opis możliwości DiffUtil
Bardzo rzeczowo i konkretnie wyjaśnione jak i dlaczego używać DiffUtil.
3. Czego możemy się spodziewać na Google I/O
4. [[Kotlin] Przedstawienie możliwości anotacji Bindable w połączeniu z DataBinding](https://medium.com/@jlkuma/androids-data-binding-s-baseobservable-class-and-bindable-annotation-in-kotlin-1a5c6682a3c1)
5. Upodobnianie testów junit do Rspeców z Rubiego
Jeśli używaliście kiedykolwiek Rspeca to pewnie tak jak ja płaczecie gdy musicie napisać jakiś test junit, ten artykuł pozwala lekko poprawić czytelność testów junitowych.
6. Kilka porad jak poprawić bezpieczeństwo naszej aplikacji
tl;dr - Trzeba używać najnowszych algorytmów szyfrujących, nie używać kodu z niezweryfikowanych źródeł, nie lekceważyć testów bezpieczeństwa i nie pomijać ich, musimy używać narzędzi do "zaciemniania" kodu źródłowego.
7. Relacja z tego co się działo w androidowym świecie na mediach społecznościowych przez ostatnie kilka dni
Różności:
8. Jak znaleźć dobrego developera
9. Przystępne wyjaśnienie różnicy pomiędzy UI a UX
#androiddev