Wpis z mikrobloga

O, zapomniałam właśnie że tak powinno się typować. Nie tykałam tego języka od powiedzmy 1.5 roku xd Dzięki, wykop jak zwykle pomocny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Phatee: Nie wiem czy tak się powinno typować, ale wychodzę z założenia, że im krótszy kod który robi to samo co dłuższy, tym lepszy i czytelniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Boli mnie to, że doradzam innym, a sam się uczę programowania, bo wciąż mam za małego skilla na komercyjną pracę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KorelacjaProkrastynacji: Też tak myślę, chociaż osobiście to nic bardziej mnie nie denerwuje jak linia, która wychodzi poza ekran i albo się zawija przez word-wrap albo w ogóle ucieka poza ekran. Taki kod już wolę rozbić na dwie osobne linie. A to że sama sobie w powyższym przykładzie podkładam kłody pod nogi stosując bardzo_dlugieido_tegopolskienazwyzmiennych no to cóż, program jest malutki to myślę, że mogę sobie
@Davy__Jones: Mam lepszy(gorszy) pomysl. Wybierać te nazwy określające zmienne/klasy/funkcje które jest krótsze spośród wariantu polskiego i angielskiego. Na przykład mając słowo całka i integral wybierać całka, a gdy mam dodawanie i add wybierać add. Można stworzyć super krótki kod mając w puli dużą liczbę języków. A jakie czytelne by się zrobiło xD