Wpis z mikrobloga

@hasztag_andrzej: Sama nie wiem, ale ludzie na jej widok pytają, czy to młody norweski leśny :)
I jaka ona jest tulaśna i słodka i całkowicie potulna, to ja nawet nie, kot ideał ()

@Radiativ: Chyba pod zaparkowanymi samochodami i po ogródkach sąsiadów raczej ( )
@Tuff: Może jej towarzystwa brakuje? Od kiedy mam dwie, to czas im mija głównie na zabawie, choć jak to koty, śpią w międzyczasie dużo :)
@Tuff: Wbrew pozorom nie jest trudniej, brać trzeba tylko pod uwagę częstotliwość sprzątania w kuwecie, o jakieś 30% zwiększone zużycie żwirku, 2x więcej jedzenia... A tak poza tym same plusy, bo koty są szczęśliwe, mają towarzystwo, jest wesoło, no i nie żyją w stresie spowodowanym samotnością, więc nie niszczą po złości mebli, gdy zostają dłużej same. Oczywiście jest jeszcze kwestia kosztów opieki weterynaryjnej, ale koty też nie należą do zwierząt wymagających
Pobierz
źródło: comment_3722ufJSmYi9tTXIUj6o1p09D5NnA8ZD.jpg
@catch: za taką się właśnie ma :-) gdybym tylko wcześniej wiedział o dwóch szczegółach, że sierści się niemiłosiernie i że mam alergię na koty ;-)
@catch: dowiedziałem się o tym po 6 latach, ale kotka zostaje mimo rad lekarki, żeby się jej pozbyć. No i faktycznie to trochę komplikuje sprawę towarzystwa
@catch: mam tabletki, mogę jeszcze jakiś spray używać ale nie używam ;-) nie wolno też wpuszczać do sypialni żeby przez jakiś czas być bez alergenów. Trochę ciężko jak kotka się pod kołdrę pakuje ;D
Alergia to wiecznie zatkany lub cieknący nos. Taka cena za sierściucha. Nie wiem czy są jeszcze jakieś dolegliwości bo nawet nie sprawdzałem. Czasem lepiej nie wiedzieć