Wpis z mikrobloga

Mam taką jedną koleżankę, która bardzo nieregularnie odpisuje, wysłałem jej to:

Ja się zastanawiam jak to jest. Piszesz wiadomość i ją wysyłasz, ja odpisuję w 0,000004 sekundy, ale Ty oczywiście nie odczytasz. Czy Ty na czas rzucasz tym telefonem o ziemię po wysłaniu wiadomości i biegniesz przebiec 3 kółka dookoła domu, rozpalasz ognisko, oczywiście wcześniej własnoręcznie ścinając drzewo, wykopujesz glinę, wypalasz cegły, zaczynasz budować swoją wioskę, kiedy macie już 1000 ludzi prosisz o uznanie was za odrębne państwo, w międzyczasie rozwijasz górnictwo, Twoi robotnicy potrafią już wykopywać złoto i diamenty, zaczynasz handlować z innymi państwami, stajesz się potęgą, Twoi inżynierowie odkrywają fale radiowe, wykupujesz patenty na anteny radiowe, architekci stawiają wiele takich anten. W końcu opracowujesz telekomunikację. Rozwój dalej trwa, wchodzisz na międzynarodową giełdę, socjalistyczny ustrój państwa, który wybrałaś z dobroci serca upada, następuje rewolucja, kapitalizm. Państwo bogaci się jeszcze szybciej, rolnictwo i przemysł oddają miejsce w gospodarce usługom. 10 000 000 ludności, jesteś mocarstwem, państwo buduje głowice nuklearne, teraz każdy się musi z nim liczyć. W końcu, przez rozwój wojska, zostaje stworzona wewnętrzna sieć, która potem jest połączona z międzynarodową. W międzyczasie bombardujecie Sosnowiec, wiece, że broń jądrowa to nie są żarty. Postanawiacie jej już nie używać. Rozwój dalej trwa, podróżujecie w kosmos. W wyniku pokojowych traktatów wciela Twoje państwo do siebie całą Polskę, potem UE. W mig stajecie się cywilizacją z 1 w skali Kardaszewa. Zakładacie kolonię na Księżycu. Kolonizujecie Marsa. Brak wojen i głodu na świecie, jedna część kontynentów jest poświęcona na automatyczne farmy, trwają prace nad rozpracowaniem ludzkiego genomu, kolonizujecie cały Układ Słoneczny, odkrywacie nowe pierwiastki. Odkrywacie życie na innych planetach, łączycie się w obcymi. Ludzie już są biomechanicznymi istotami, porzucacie życie na Ziemi. Zajmujecie się już inną fizyką niż ta ziemska, wynajdujecie podróże w czasie. Jest - pora zaplanować pierwszą podróż. Klonujecie założyciela waszego gatunku - Ciebie. Zostajesz wybrana na pierwszą podróż w czasie, miejsce - swój dom na Ziemi przed Wielkim Początkiem - jest, nareszcie, jesteś u siebie w pokoju, ale ukryta w szafie, patrzysz - Ty z przeszłości piszesz coś na telefonie, nagle rzucasz nim o podłogę, wybiegasz z domu i rozpalasz ognisko. Podchodzisz i podnosisz telefon - wiadomość od "Kuba". Odpisujesz.

#heheszki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 14