Wpis z mikrobloga

@Kressska
@Jebwleb Ja ostatnio robiłam wuzetke z torebki i mam jeden wniosek - następnym razem bardziej będzie się opłacać zrobić to po swojemu. (Bo to w sumie nie jest takie trudne. ( ͡° ͜ʖ ͡°) )Ani to nie było dobre, ani nie wyglądało jak powinno. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Ayano te babeczki koniec końców nawet wyszły i są smacznego, ale oddałam odsiebie dwa skladniki. Tuz przed wlozeniem ich do piekarnika się zoriwntowalam, tylko nie miały czekolady na wierzchu bo musiałam je zmiksowac.
@Kressska -2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół kostki roztopionego masła
- budyń jako nadzienie

Wymieszać razem mąkę, cukier, proszek jajko i mleko, dodać roztopione, ostudzone masło.

Budyń jako nadzienie zrobić gęstszy, z mniejszej ilości mleka.

Piekarnik 180 stopni. Ok. 35 minut, program "góra-dół" bez termoobiegu.

Dajesz trochę ciasta na dno, na łyżeczke budyniu i przykrywasz warstwa