Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

osoba z takim nastawieniem jak Ty

@cyjannn: Zdefiniuj moje nastawienie. Rozumiem, że potępiasz to, że zalecam po prostu poszerzanie horyzontów zamiast spoczywania na laurach i myślenia, że jest się królem IT, bo się zna już cały jeden język programowania? A o to przecież chodzi w tej dyskusji.
  • Odpowiedz
@Khaine: " na jedno kopyto, na o-------l, jednym jedynym wyuczonym na pamięć sposobem."
Przecież klepanie kodu 'na pamięć' nie ma żadnego powiązania z wąskimi horyzontami programistycznymi. Co więcej - z mojego doświadczenia wynika, że zdecydowana większość programistów, którzy piszą słabe rozwiązania, brandzluje się na codzień taką właśnie pseudowiedzą. Nie jeden raz widziałem programistów mobilnych, którzy we śnie potrafią wyrecytować jakieś komendy JVMa, etapy pakowania i inne tego typu pierdoły, ale
  • Odpowiedz
@Walther00: Najlepsi są tacy XD Pokaż im dowód twierdzenia o funkcji uwikłanej, jednoznaczności rozwiązania równania różniczkowego albo teorię dystrybucji, to już się tutaj kończy ich inteligencja XD
  • Odpowiedz
@SzymonCzarownik: Oczywiście, że nie, skąd w ogóle ten pomysł? Chodzi o elityzowanie programowania, jakby to było coś nadludzkiego i wymagającego bycia tytanem intelektu. Jak ktoś pracuje w jakimś Google, EY czy innym Deloitte, zajmuje się sztuczną inteligencją, uczeniem maszynowym czy czymś takim, to na pewno jest kumaty. Ale jak siedzi przy bardziej standardowych rzeczach, to z czystym sercem to powiem - analiza rzeczywista lub topologia są cięższe. Oczywiście chodzi mi
  • Odpowiedz
@voor: ale jak mi typ przychodzi i pisze, że się na niczym nie znam to jak mam do takiego chłopa pisać z szacunkiem? popatrz sobie na te komentarze powyżej pełne hejtu w moją stronę, od ludzi, którzy widzą tylko zrzut ekranu i nic więcej - typowy wykop jest typowy
  • Odpowiedz
@Khaine: Chcesz sobie truchtać rekreacyjnie przed pracą po 2-3km? Super! Ale najpierw p--------j Ultramaraton, żebyś wiedział, co to jest prawdziwe bieganie, i nabrał trochę pokory.

A tak poważnie, to wymień proszę 3 typowe przykłady z życia, w których zwykłemu programiście Javy przyda się wiedza o tym, co dzieje się w 'warstwie' bytecodu.
  • Odpowiedz