Wpis z mikrobloga

@nandrolone: i bardzo ważny jest balans:

Steam power optimal ratios

Each Steam engine needs roughly 1.31 Boilers when running at full capacity.

One offshore pump can satisfy 14 Boilers and 10 steam engines. 13 boilers will work, but this tends to have issues recovering after coal shortages or other accidents.

Each 10 steam engines need 2.5 electric mining drills when running at full capacity. This is calculated as follows: mining
  • Odpowiedz
To wszystko zależy od obciążenia tak? Im więcej urząden prądożernych tym więcej pobiera prądu i więcej muszę palić?

@nandrolone: tak;
dodatkowo mały protip: to co pisałem wcześniej (żeby na przyszłość mieć porządek) buduj schematem 14 bojlerów na 10 elektrowni;
czy wystarcza ci prądu to kliknij na słup elektryczny i tam na wykresie będziesz miał pokazane ile produkujesz a ile zużywasz
acidd - > To wszystko zależy od obciążenia tak? Im więcej urząden prądożernych tym wi...

źródło: comment_lwIn2vvof66MIEE5Fml6VG2ozQaMvs9G.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@acidd: Dopiero się wczuwam i rozkminiam co jest do czego i jak się robi ;-) Powiedz mi jeszcze. Czy jest możliwosć pozbycia się wydobytych materiałów? Nie chce ich składować w skrzyniach powiedzmy mam 1000 iron plate i chce je wyrzucić w teren. To możliwe?
  • Odpowiedz
@nandrolone: można wyrzucić ale to nie ma sensu ;) cała idea jest taka żeby tworzyć łańcuchy produkcji tak żeby wykorzystywać każdy produkt. Przecież z płytek metalowych robisz np. koła zębate, które są wykorzystywane do produkcji czegoś innego itd.
Spoko - ogarniesz wszystko na spokojnie, jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało :)
  • Odpowiedz
@nandrolone: zapas surowca mozesz tez wykorzystac jako bufor posredni, na przyklad na czas jak Ci sie skonczy surowiec a nie masz jeszcze dostarczania z innego miejsca, wtedy przydaje sie zapas aby utrzymac ciaglosc produkcji
  • Odpowiedz
@qlf00n: spoko. Na razie gram w jakas misje gdzie musze wyslac rakiete w kosmos ;P jak się uda to znaczy ze ogarnąłem gre i będę mógł kupić ją na steamie i pograć w multi. Jakbym czegoś nie ogarniał to będę pytał ;p
  • Odpowiedz
@nandrolone: to masz złe materiały poprowadzone - miedz. płytka i taśmociąg, zamiast tego taśmociągu daj koła zębate.
przy okazji: kliknij ALT będziesz miał wyświetolne miniatury tego co produkujesz
  • Odpowiedz