Aktywne Wpisy
ATAT-2 +77
Dla niektórych ten wpis będzie oczywistością ale innym może da do myślenia.
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
uncle_freddie +471
Polacy po prostu kochają stare auta, niskie zarobki i życie na wiecznym wynajmie (w mikro klitkach) odc. 624163172
#nieruchomosci #gazetawyborcza #krakow
#nieruchomosci #gazetawyborcza #krakow
To nie prima aprilis, choć przy obecnej prokuraturze postawienie tego hochsztaplera w sutannie w stan oskarżenia przypomina żart, to jednak prawda.
Wniosek do prokuratury o ukaranie toruńskiego redemptorysty i jego współpracowników złożyło StowarzyszenieSieć Obywatelska Watchdog Polska. Chodzi o złamanie art. 23 ustawy o dostępie do informacji publicznej.
Chodzi o - a jakże - wykorzystanie środków publicznych przez fundacje i firmy Rydzyka. Toruński kingpin nie chce udzielić należnych informacji o tym na co i jak wydawał przez lata miliony dotacji.
W zawiadomieniu złożonym w prokuraturze Warszawa Wola wskazuje się też na lekceważenie postanowień sądowych.
Prawnicy toruńskich fundacji wskazywali na fakt, że zapytania przesłanego mailem nie zostało skutecznie dostarczone. Ich zdaniem pytania były też mało konkretne. Sąd skargę odrzucił. Watchdog wysłało więc pytania tradycyjną pocztą i gdy znów nie otrzymało odpowiedzi, ponownie złożyło skargę do sądu. Została ona rozpatrzona pozytywnie.
- mówią przedstawiciele stowarzyszenia.
Brawo @Watchdog_Polska! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
WYKOP:http://www.wykop.pl/link/3676909/rok-wiezienia-grozi-o-rydzykowi/
jemu to co najwyżej mogą dodać jeszcze jakieś 100mln a nie karę XD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@LaRauxe: ładnie powiedziałeś trollowi xd