Wpis z mikrobloga

• 11
Jedyne kraje z tych odwiedzanych czyli turystycznych które nie odwiedzę to Francja i Indie. Pierwsze z wiadomych przyczyn i nie czuję jakoś tego klimatu a Indie ze względu na na syf jaki tam panuje. Oglądałem właśnie zdjęcia jak ciała martwych osób i gówno na gównie leżą, pływają w gangesie. Każdy pewnie też wie że oni się w tym myją. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Coś się zmienia pod tym kontem i palą te zwłoki bo oglądałem też dokument ale jednak kultura ich mnie odstrasza.
  • 19
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Yog-Sothoth jakoś tak mi przyszło. Rzadko dodaje taki wpis a jak dodaje to czekam na kogoś kto był przykładowo w danym miejscu i może coś opowiedzieć.
  • Odpowiedz
@TomgTp: jeśli nie pchasz się do no-go zones to statystycznie nic Ci się nie stanie. Te strefy są raczej poza centrami miast więc można sobie zwiedzać. Tylko Francuzi czasem irytują niechęcią do podania informacji w j.angielskim.
  • Odpowiedz
  • 2
@TomgTp wyjazd do Indii wiele nie różni się od wyjazdu do Łodzi - jeżeli masz świadomość gdzie się wybierasz, nie przeraża cię syf ani żebracy i lubisz poznawać odmienne cywilizacje to będziesz zadowolony. W innym przypadku będzie to dość traumatyczne.
  • Odpowiedz
@TomgTp: Domyslam sie co sie kryje pod tym linkiem, ale tak jak napisalem ci wczesniej, Indie sa bardzo roznorodne. Jak spojrzysz na mape to ten ganges az tak duzo miejsca tam nie zajmuje ;) Jak pojedziesz do Kambodzy czy nawet otwartej turystycznie na zachód Tajlandii to znajdziesz miejsca gdzie jest syf.
  • Odpowiedz
@TomgTp: Jeśli uważasz, że zwiedzanie Francji to tylko Paryż to owszem nie masz po co tam jechać. Powiem tylko, że są o wiele piękniejsze miejsca we Francji niż to miasto, np. : region Ardeche, Drome, Cote d'Azur, francuskie Alpy oraz Korsyka :-)
  • Odpowiedz
@TomgTp: zostań w domu, tak będzie dla ciebie lepiej. W przeciwnym wypadku narazisz się dysonans poznawczy, jak okaże się, jak wielkie rozbieznosci są w choćby takiej Francji pomiędzy wykopowym wyobrażeniem i rzeczywistością.
Dynonans moze boleć tym bardziej, im bardziej ulegasz manipulacji..Także lepiej nie ruszać się ze wsi.
  • Odpowiedz