Wpis z mikrobloga

@micza: Skandal! Dobrze że w pierwszym rzędzie stoją dumnie prezydent Hollande - pierwszy w historii prezydent Francji który nie zdecydował się wystartować ponownie w wyborach (4 proc. poparcia) oraz prezydent Litwy - państewka z pkb na poziomie Warszawy, skłóconego ze wszystkimi sąsiadami.
To zdjęcia to znak jak silną pozycje w UE maja te postaci. Znacznie silniejsze niż Merkel, która schowała się w drugim rzędzie.
@micza: Tak, bo lider europy to oczywiście musi iść do pierwszego rzędu na zdjęciach. Musi świecić za przeproszeniem "jajami', żeby takie proste umysły jak ty mogły z dumą powiedzieć - O! faktycznie lider europy bo stoi w pierwszym rzędzie obok prezydent Litwy.
@Thorkill: Ale napisałem - bez kontekstów politycznych, dlatego Beti wylądowała tam gdzie wylądowała. Taka obecnie jest pozycja Polski w UE i tego nie zakrzyczysz.
@micza: Bo stoi w pierwszym rzędzie na zdjęciu z papieżem? Czyli polityka według ciebie polega na tym kto jak się ustawi i przepcha na ustawionym zdjęciu?
Przecież to jest kompletny infantylizm. Twoje rozumienie polityki zagranicznej jest na poziomie dziecka z przedszkola, które nie chce być w ostatniej parze bo to żle wygląda i trzeba zamykać drzwi za sobą.
Co ty masz w tej swojej głowie że takich bzdur bronisz?
dla PBS miejsce znalazło

@k1fl0w: Może to być dla niektórych szokiem, ale Szydło reprezentuje Polskę na wyraźne życzenie Polaków. Ona nie dostała tego mandatu od 27 obcych urzędników.

Kolejna wielka afera, premier źle wyszła na zdjęciu! WIG20 pod kreską, złoty leci na łeb, na szyję!!!
@k1fl0w: Trochę śmieszne to by było bez tego sztampowego napisu. Nie porównuj w ogóle bo Komorowski ośmieszał się niemal przy każdej okazji, a Szogun to nawet nie była najśmieszniejsza z plejady wpadek i kompromitacji.

Stety, czy nie, ale takie są fakty i to samo dotyczy systemu wyborczego, frekwencji i absencji. Takie są regóły gry. Czy to by była Kopacz, czy Szydło, to jest premier Polski i w takim charakterze tam występuje,
@O5KAR: nie chcę się kłucić kto bardziej kompromituje nas PBS czy PBK bo i tak się nie zgodzimy.

Stety, czy nie, ale takie są fakty i to samo dotyczy systemu wyborczego, frekwencji i absencji. Takie są regóły gry.

To prawda, wybrali ją nasi rodacy, reprezentuję moją/naszą ojczyznę ale nie mnie.
@k1fl0w: Wybacz, ale jedyną zaletą Komorowskiego było to, że nie mógł nas kompromitować w języku obcym, ale nadal mu się udawało poprzez tłumacza, albo gesty. Poziom kompromitacji Szydło jest kompletnie inny.

Również Ciebie i wszystkich którzy głosowali inaczej, lub wcale. Konsekwencje działań rządu centralnego ponoszą wszyscy obywatele.
Ale wy macie zryte banie, widzę że zaczęło się od wyborczej. Myślicie że jak kto wyszedł na zdjęciu z papieżem ma wpływ na losy kraju? XD
Nawet mi was nie szkoda.