Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, mam problem z słuchem. Przykładowa sytuacja: klasa, wszyscy siedzimy w ławkach i nagle odwraca się do mnie kolega i wiem że coś mówi, ale co (po prostu nie mogę go dosłyszeć/zrozumieć)? Głównie mam problem, gdy kilka osób naraz coś mówi (inni nie mają wtedy problemów), cicho mówi (inni to rozumieją, a ja nie). Miałem robione badania słuchu (wkładanie ,,sondy" (?) do ucha i odpowiadanie na pytanie ,,Czy coś słyszysz?") - wyszły bardzo dobrze. Jest możliwość, że poprostu mam zatkane uszy ? Przed kąpielą wkładam sobie wacik z kremem do ucha (miałem stan zapalny i lekarz nakazał (kilka razy nie posłuchałem i miałem zatkane ucho od nowa)). A może za głośno słucham muzyki w słuchawkach ? Po 1 godzinie trzymania słuchawek na uszach (grając np. w gry gram tak, żeby słyszeć coś, ale nie głuchnąć (czyli cicho)) czuję się niedobrze + często mnie boli w zdrowym uchu (obydwa są teraz ,,zdrowe", chodzi mi o to, które nie miało stanu zapalnego) miejsce za małżowiną (pod kością).Co zrobić ? #medycyna #pytaniedoeksperta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 8