Wpis z mikrobloga

#eu4

Ho Ho! Co za gra. Zacząłem sobie spokojnie Milanem, super przyjemnie się grało! Szybko utworzyłem włochy, ale w pewnym momencie koalicja mnie zaatakowała. Dzięki pomocy Francji sojusznika i Polski sojusznika udało mi się nawet Niceę zdobyć. Później wykopałem Hiszpanię z mojego półwyspu i miałem ładne Włochy.

Niestety raz jedyny pokusiło mnie władcę 6/6/6 zrobić moją republiką Ambrozyjską i po kilku miesiącach ogłosił się dyktatorem, a po roku spadł ze stołka i tak oto zostałem Monarchią (bo miałem 32 rep. tradition). Okazało się to świetną drogą do sukcesu.

Moim planem było zrobienie z morza śródziemnego wewnątrzkrajowego jeziora. Ale po zdobyciu PU nad Francją i RONem stwierdziłem, że może Mare Nostrum?

I tak oto kawałek po kawałku, Hiszpania, Bretonia (wasalizacja, żeby zjeść kolonie), Leon (to samo co Bretonia) Europa stawała się bardziej Włoska i w międzyczasie miałem 95% ameryki południowej (zjedzenie Francji). Pod koniec (21 lat do końca) musiałem 2 razy zrywać zawieszenie proni z Kebabem, żeby im odpowiednie prowincje zjeść na czas. Na koniec jeszcze trochę poprawiłem granice w Europie i TADA!

Udało się, Roman Empire wróciło!

Podaję link do imgura do kilku moich statystyk :) http://imgur.com/a/N9Ml3

Przyjemna gra, nie powiem :)

Na koniec jeszcze rozbiłem HRE tak dla zabawy :>
Pobierz
źródło: comment_B0h8UXMVhjlvq4Cdug1QJHS6e7AMUDRt.jpg
  • 2
@Queltas: Ładna mapka, Roma Invicta ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie akceptuje żadnej normalnej kultury bo jest w Lost Cultures group, które [poza Roman] istnieją tylko w przypadku Custom Nations, ew. w niektórych przypadkach Random New World.