@Magnolia-Fan mogli. Wystarczyło zainwestować. Ale sprytni Francuzi chcieli miec dobrze i tanio. Zamiast podwyżki dla Francuzów woleli sprowadzic sobie tania sile roboczą, co dzisiaj robią polscy przedsiebiorcy z Ukraincami. Ale okazalo sie ze nowi pracownicy cos nie bardzo chcą odrzucic swoja kulturę i wolą #!$%@? sie maczetami w imie Allaha. No i mamy to co mamy.
Dlatego napisalem że dla zadymiarzy-obywateli zrobic jakis kamieniołom, czy zagonic do innej pracy, albo drastycznie ograniczyc
@sorek: najbardziej wspolczuje prawakom na emigracji. Bo jezeli zyjac w spolecznosci z najrozniejszymi nacjami, zycie nie nauczylo cie jeszcze ze narodowosc nie ma zadnego znaczenia, to nie ma juz dla ciebie ratunku.
zycie nie nauczylo cie jeszcze ze narodowosc nie ma zadnego znaczenia, to nie ma juz dla ciebie ratunku.
@szad: a mi szkoda że wy patrzycie na to 0/1. Ja widzę terrorystów i realne zagrożenie ze strony sporego % ludzi którzy przychodzą tu do nas z miejsca gdzie wojna, terroryzm i biedę spowodowaną przez własną kulture. To śmieszne ze o katolikach mówi się najgorzej i wyzywa od ciemnogrodu chociaż swoje podboje (krucjaty,
@sorek: inteligentni ludzie maja w glebokim powazaniu wszystkie religie, ale je toleruja. Wszystko co wykracza poza granice jakis ustalonych norm (tak samo iak pedofilia w kosciele, tak samo zle traktowanie kobiet w islamie itd) powinno byc piętnowane, i slusznie jest. Tylko debile sie kloca ktora religia jest lepsza a ktora gorsza, i przerzucaja sie statystykami. Prawda jest taka ze jest jeden uniwersalny podzial ludzi, na normalnych i zepsutych. I w kazdym
#francja #nadiafrancecontent #neuropa #bekazlewactwa
Dlatego napisalem że dla zadymiarzy-obywateli zrobic jakis kamieniołom, czy zagonic do innej pracy, albo drastycznie ograniczyc
@Cepion: To nie ja chcę przyjmować ludzi, z których rekrutują się terroryści.
@szad: a mi szkoda że wy patrzycie na to 0/1. Ja widzę terrorystów i realne zagrożenie ze strony sporego % ludzi którzy przychodzą tu do nas z miejsca gdzie wojna, terroryzm i biedę spowodowaną przez własną kulture. To śmieszne ze o katolikach mówi się najgorzej i wyzywa od ciemnogrodu chociaż swoje podboje (krucjaty,
@szad: no jeśli w jednej religii grupa jest spokojna a w drugiej się mordują to jednak warto zwracać uwaę na statystyki..
Tak? to przedstaw mi prosze obiektyw moralno-etyczny i definicje zepsucia i "normalności" proszę. Bardzo bym chciał się dowiedzieć na czym swoje osądy