Wpis z mikrobloga

@sxill: Nie wiem nic ale z tego co oglądałem po internetach wyglada OK , w markecie była ścianka pokazowa i wygląda to całkiem fajnie , oprócz tego że nie oddaje tego chłodu prawdziwego betonu
  • Odpowiedz
@sxill: Aha i typ w markecie mi mówił żeby broń boże lakierem błyszczącym tego nie traktować bo #!$%@? efekt , ogólnie do zestawu dokupiłem 1 puszkę gruntu pod beton i 2 puszki lakieru matowego - całość wyszła 400pln
  • Odpowiedz
@tadyo: Lakier jakiś specjalny do betonu, z tej firmy? Nic o promocji w Leroyu na ten beton nie mogę znaleźć. Przejadę się do marketu i zobaczę na miejscu.
  • Odpowiedz
@sxill: Ta promocja jest zawsze :) Ja kupowałem 1,5 roku temu i było identycznie 299 PLN = 14kg+7kg
Żona sama robiła ścianę, bez wcześniejszego obcowania z tym materiałem i wyszło całkiem całkiem.
  • Odpowiedz
@diamond: Widzisz , za rok jak ktoś się będzie pytał to też mu powiem że ta promocja jest zawsze :)
w każdym razie cena mieści się w moim budżecie i jestem zadowolony , zobaczymy jaki efekt wyjdzie

Orientujesz sie czy nadaje się to do łazienek i jak z wydajnością ?
  • Odpowiedz
@tadyo: Ja mam w łazience i nie ma z tym najmniejszego problemu, w utrzymaniu łatwiejsze niż płytki - oczywiście po zabezpieczeniu lakierem. Wydajność zależy od warstwy my mamy 10m2, ale mamy grubą warstwę, bo robiliśmy później poziome rowki.
  • Odpowiedz
  • 1
@sxill kładzie się łatwo ale jest problem, że podana wydajność jest zawyżona. Ja myślałem drugie wiadro dokupić na jedną dużą ścianę 18m2.
  • Odpowiedz
Ciekawe czy ktoś kiedyś spróbuje zaciągnąć ścianę zwykłym betonem, takim 11zł/25kg :) Prawdziwy beton, bez imitowania. Tylko pewnie trzeba by było przygotować jakoś ścianę żeby nie odpadł.
  • Odpowiedz
@sxill: sama struktura wyszła spoko (jeszcze bym ją dopracował), niepotrzebne tylko moim zdaniem te ozdobniki typu fugi, jakieś kółka :) Czemu zastanawiam się nad tańszą opcja? Bo to zdzierstwo żeby płacić w promocji 300zł za 21kg sztucznego betonu. W składzie nie ma nic co by tyle kosztowało.
  • Odpowiedz
@barbapapa: No straszne ździerstwo. Ale chyba nie do końca ten odcień wychodzi tą zaprawą. Chociaż ktoś tu pisał, że te tynki strukturalne a'la beton i tak nie oddają głębi prawdziwego betonu.
  • Odpowiedz