Wpis z mikrobloga

Jeszcze chwile się wahałem czy może nie pojechać i wziąć switcha (jara mnie strasznie mimo wszystko), więc może komuś się przyda skrócona lista rzeczy które wyciągnąłem z netu/z reddita

- DBrand oswiadczyl ze nie beda robic naklejek bo klej niszczy nadruki
- Podpinając konsolkę do maca ładujesz maca
- Sygnał joyconów potrafi być blokowany przez m.in. sygnał GSM czy nawet przez stojącego w drodze człowieka
- Różne sztuki Switcha mają różne odcienie ekranu
- Dead pixele wg. nintendo to nie usterka która nadaje sie na naprawę gwarancyjną
- Ładowanie w docku konsoli rysuje ekran
- Niektórym nie odpalają gry z kardridży
- Bateria trzyma 3h
- Konsola sie #!$%@? grzeje w trybie portable
- Nie można przenosić sejwów
#nintendo #switch #konsole #gry
  • 16
@Rabusek:

1. Przypomina mi się oklejanie mebloscianek za komuny xD
2. Nie wypowiem się bo ni to mnie ziebi ni grzeje, mam Maca i Switcha, używam do nich ładowarek.
3. Fuckup konkretny. Moj joycon widocznie nie lubi Apple Watcha
4. Tak jak różne sztuki iPhone, Galaxy, czy jakiejkolwiek masowo produkowanej z outsourcingowanych komponentów elektroniki. Gdyby miało być wszędzie tak samo to sprzętu by było dwa razy mniej.
5. Ten sam ból
@Rabusek: Czytam Reddita NS'a i komentarze pod takimi wpisami. Chyba zawsze przy masowej produkcji znajdą się przypadki wadliwych egzemplarzy, które będą cierpiały na różne bolączki. No ale to nie jest jeszcze Note 7 żeby spisywać na straty wszystkie urządzenia. xD

Większość wad to pojedyncze przypadki, które można wyjaśnić, szkoda że nie wyeliminowali ich na etapie wstępnych testów ale zapewne fabryki w chinach miały się spieszyć na 3 marca. Tak jest bardzo
@Rabusek: jestem paranoikiem który mimo że ma już ten sprzęt przeszedł na nim tylko Bombermana, bo boi się niektórych problemów xD i też przeglądam namiętnie tego subreddita, nic takiego nie widziałem. Co więcej, moja paranoiczna natura coraz bardziej się uspokaja.

Widziałem za to że niektóre egzemplarze non stop #!$%@? wiatraczkiem, ale ja czegoś takiego nie uswiadczylem.
@Rabusek: ja kupiłem dla Zeldy i Marianów. Od AAA mam plejke, póki co cena może się wydawać wysoka jak na nasze realia, ale mam nadzieję, że konsola odniesie sukces. Tym bardziej po tym, jak Horizon Zero Dawn mimo że fajne wydał mi się kompletna kopia Wiedźmina w innych realiach :/
@Rabusek: do tego zatrzaski się wyrabiają https://www.youtube.com/watch?v=pln9CL8eYTQ
Na reddicie jest też sporo tematów o tym, że jak się źle wsadzi te plastiki ze sznureczkami to jest problem z wyjęciem, bo się zacinają.
Widziałem też zdjęcie że kolor joyów różnił się nieco od tego z konsolki. https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/5xg8qw/the_colour_match_on_the_official_blue_joycon/?st=izwup8yg&sh=33debfc9

Generalnie gdyby nie Zelda, to obawiam się, że konsola została by pożarta żywcem :/