Aktywne Wpisy
HerlockSholmes +142
Swoją drogą polskie media to żart. Jest 5:37 a na RMF24, Interii, TVP Info, TVN24 zero informacji o Turcji. Pewnie przychodzą do roboty na 7.
#turcja
#turcja
HerlockSholmes +16
Nowy minister obrony Ukrainy 37-letni generał Budanow nosi naszywkę z godłem Ukrainy w czerwono-czarnych barwach ludobójczej OUN-UPA - ludobójców, którzy wymordowali od 100 do 250 tysięcy Polaków na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. To tak jakby niemiecki minister nosił na ramieniu naszywkę ze swastyką.
#polska #ukraina #historia #ciekawostki #iiwojnaswiatowa
#polska #ukraina #historia #ciekawostki #iiwojnaswiatowa

#include
const char* ssid = "xxx";
const char* password = "yyyyyyyy";
void setup() {
Serial.begin(115200);
delay(10);
WiFi.begin(ssid, password);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(100);
Serial.print(".");
}
Serial.println("");
Serial.println("WiFi connected");
Serial.println("IP address: ");
Serial.println(WiFi.localIP());
}
Gdy kompiluję ten przykład, wszystko jest ok, wifi się łączy, dostaję IP, zabawka gra i buczy. Gdy powyższe instrukcje żywcem i w tej samej postaci wklejam do swojego kodu, pętla while chodzi w kółko, brak połączenia, jak sprawdziłem, WiFi.status zwraca cały czas wartość 6, cokolwiek by ona miała znaczyć.
W moim kodzie nie używam żadnych magicznych, nietypowych dyrektyw, czy dziwnych bibliotek. Pomysłów mi już brak, co sprawdzać...
WiFi.disconnect(false);
WiFi.begin(wifissid, wifipassword);
i jest lepiej.
@radekrad: ale jaja, pomogło :)
Dzięki!!!
Dlaczego więc, do ciężkiej anielki, mój NodeMCU równolegle i niezależnie od tego, że jest klientem wifi, działa równolegle jako access point i wystawia swoje wifi o SSID: ESP_0F8FFD, do którego można sie normalnie zalogować,
Jedna rzecz mi chodzi po głowie: dwa dni temu postanowiłem wypróbować ESP Easy i na to samo Node wgrałem firmware od
Dziś mnie moje "D1 R2" wkurzyło, bo okazuje się, że na tej płytce większość pinów nie działa jako INPUT_PULLUP, tylko trzeba samodzielnie podciągać je do zasilania. A samo "D1 R2" polecam, jak ktoś jest przyzwyczajony do kształtu Arduino :)