Aktywne Wpisy
![mepps](https://wykop.pl/cdn/c3397992/mepps_h27rRInApo,q60.jpg)
mepps +249
![mepps - #elonmusk odpalił ( ͡º ͜ʖ͡º)
#polska](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9cc8dd5dbbdf07893d89c6561e9f6730d614a456a14d02843e176da9a6cc6020,w150.jpg?author=mepps&auth=3b5af410d78827661f30697d2d377393)
źródło: temp_file2933316734339090680
Pobierz![szurszur](https://wykop.pl/cdn/c0834752/4badc31a7a0022dabbb7a609fc1deea30cb059524a51484104ff160a85ab2510,q60.jpg)
szurszur +101
Mam pytanie od osób, ktore potrafią wrzucać seriami wyłącznie wpisy negatywnie przedstawiajace Ukraine.
Macie odwage odpowiedzięc z czego wynika Wasza sympatia do Rosji? Bo nie róbcie fikołków, ze niby jesteście pośrodku, nie mozna być neutralnym i wrzucac masowo tylko ataki na Ukraine. To służy wybieleniu Rosji i przeniesieniu niecheci na Ukriane czyli dokładnie to czego aktywnie oczekuje Rosja. No chyba, że jesteście takimi tępakami i robicie to jako tzw pozyteczni.
Owszem, niektorzy
Macie odwage odpowiedzięc z czego wynika Wasza sympatia do Rosji? Bo nie róbcie fikołków, ze niby jesteście pośrodku, nie mozna być neutralnym i wrzucac masowo tylko ataki na Ukraine. To służy wybieleniu Rosji i przeniesieniu niecheci na Ukriane czyli dokładnie to czego aktywnie oczekuje Rosja. No chyba, że jesteście takimi tępakami i robicie to jako tzw pozyteczni.
Owszem, niektorzy
Składniki na 2,5 kg pasztetu:
- 1,5 kg mięsa: łoptka, szynka, karkówka w równych porcjach
- 700 g boczku surowego (stosunkowo tłustego)
- 200 g kaszy manny
- 200 g wątróbki drobiowej
- zimna woda
- cebula
- ziele angielskie, 3 liście laurowe, tymianek, pieprz, sól, majeranek, gałka muszkatołowa i inne przyprawy - wg własnych upodobań smakowych.
Polecamy:
- maszynkę do mielenia mięsa z nadziewarką
- słoiczki
- etykiety kredowe
Przepis:
Mięso oraz boczek kroimy i gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego, listków laurowych i cebuli. Ugotowane mięso wyjmujemy. Cebulę wyrzucamy. Rosół uzupełniamy wrzącą wodą do ilości 1,2 L. Wątróbkę parzymy w rosole (nie gotując) – możemy też dodać ją surową. Po wyjęciu wątróbki wsypujemy kaszkę i dobrze mieszamy. Mięso oraz wątróbkę mielimy przez sito z drobnymi oczkami. Dodajemy kaszę mannę, przyprawy, mieszamy i używając miksera miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut. Nic nie powinno być zimne, wszystkie czynności powinniśmy wykonywać sprawnie, jedną po drugiej. Pasztet przekładamy do słoiczków, wycieramy ich brzegi, zamykamy i poddajemy pasteryzacji – wkładając na pół godziny od gotującej się wody. Drugiego dnia gotowanie powtarzamy.
Uwaga:
Słoiki z pasztetem przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #domowewedliny #gotujzwykopem
źródło: comment_pxqSZUYyTJJQmrqbWxrgNKYZYcMVAJ2N.jpg
Pobierz@Browin: I jak długo taki pasztet może stać w słoiku i po otwarciu? Przepis można dowolnie skalować? 2,5 kg pasztetu to chyba porcja na 3 lata.
@mroz3: żubrówekczka (✌ ゚ ∀ ゚)☞