Aktywne Wpisy
dozerman230 +988
#polityka #bekazpisu #sejm
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
- Pan prezydent miał w tym czasie spotkanie z białoruską opozycją. Kiedy został poinformowany o tym, co dzieje się w pałacu, chciał natychmiast wyjechać, ale wyjazd z Belwederu został zastawiony autobusem komunikacji miejskiej - opowiada Grażyna Ignaczak-Bandych.
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Barabasz111 +733
Zwróćcie uwagę, że jakoś od godziny na mikro w ogóle nie ma pisowców i konfiarzy, tak jak to zwykle wygląda przy ich porażkach. Dlaczego? Bo mózg Dariusza szMateckiego nie działa na tyle szybko, żeby wysłać trollom jeden, spójny przekaz xD. Jutro pewnie wszystkie wątki będą pełne komentarzy o niemieckim zamachu stanu xdd
#bekazpisu #bekazprawakow #polityka #sejm
#bekazpisu #bekazprawakow #polityka #sejm
Składniki na 2,5 kg pasztetu:
- 1,5 kg mięsa: łoptka, szynka, karkówka w równych porcjach
- 700 g boczku surowego (stosunkowo tłustego)
- 200 g kaszy manny
- 200 g wątróbki drobiowej
- zimna woda
- cebula
- ziele angielskie, 3 liście laurowe, tymianek, pieprz, sól, majeranek, gałka muszkatołowa i inne przyprawy - wg własnych upodobań smakowych.
Polecamy:
- maszynkę do mielenia mięsa z nadziewarką
- słoiczki
- etykiety kredowe
Przepis:
Mięso oraz boczek kroimy i gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego, listków laurowych i cebuli. Ugotowane mięso wyjmujemy. Cebulę wyrzucamy. Rosół uzupełniamy wrzącą wodą do ilości 1,2 L. Wątróbkę parzymy w rosole (nie gotując) – możemy też dodać ją surową. Po wyjęciu wątróbki wsypujemy kaszkę i dobrze mieszamy. Mięso oraz wątróbkę mielimy przez sito z drobnymi oczkami. Dodajemy kaszę mannę, przyprawy, mieszamy i używając miksera miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut. Nic nie powinno być zimne, wszystkie czynności powinniśmy wykonywać sprawnie, jedną po drugiej. Pasztet przekładamy do słoiczków, wycieramy ich brzegi, zamykamy i poddajemy pasteryzacji – wkładając na pół godziny od gotującej się wody. Drugiego dnia gotowanie powtarzamy.
Uwaga:
Słoiki z pasztetem przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #domowewedliny #gotujzwykopem
@Browin: I jak długo taki pasztet może stać w słoiku i po otwarciu? Przepis można dowolnie skalować? 2,5 kg pasztetu to chyba porcja na 3 lata.
@mroz3: żubrówekczka (✌ ゚ ∀ ゚)☞