Wpis z mikrobloga

@lichwiarz: No cóż, można klasykiem wejść w giełdę ale trzeba się liczyć z faktem, że większość na niej traci, więc najpierw pasuje się dobrze wyedukować w temacie. Mając taką kwotę mógłbyś założyć własną działalność, ciekawi mnie jak teraz się opłaca import towarów z Chin
  • Odpowiedz
@wielbiciel_dzemu_truskawkowego: Hm, aż tak dobrze prawa nie znam.. jeśli założę działalność / spółkę której podstawową dzialalnością jest import towaru z Chin, razem oczywiście z opłatami celnymi i spełnieniem wszystkich tych warunków unijnych, to mogą się do czegoś doczepic?
Tak teraz mi przyszło do głowy, że jakby faktycznie Chińczycy chcieli zbudować nowy Jedwabny Szlak z stacją końcową w Polsce, to budowanie teraz siatki klientów byłoby bardzo dobrym perspektywicznym posunięciem..
  • Odpowiedz
@vasil: Właśnie tak patrzę, że 2 letnie obligacje skarbowe są oprocentowane 2,1% w skali roku. Jak ktoś ma czas i chce mały ale pewny zysk.. lepsze niż lokata. No bo na dziesięcioletnie obligacje to by mi się czekać nie chciało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MeAndI obligacje dają gwarancję,że jak się nie zarobi to przynajmniej nje stracą w stosunku do inflacji. To dobre gdy się chce po prostu nje stracić na wartości pieniądza.

Azl zyskać to i tak najlepiej w złocie
  • Odpowiedz
@MeAndI: jak bedziesz zamawiac z chin to z podatkami wyjdzie tak jak bys kupil w polsce (chyba ze kupywac tylko czesc z podatkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Mozesz oczywiscie kupic odrazu kontener i robic handel. Ale tutaj konkurencja juz jest dosyc spora. Najlepiej to robic hurt i detal jednoczesnie, ale do tego potrzebne sa ogromne srodki na start. Narazie pomnazaj poprzez maly detal, jesli masz
  • Odpowiedz